allnews-epirus

Και οι μοτοσυκλέτες μπορούν να ακινητοποιούνται για να μη πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας


Οι επιβατικές ιδιωτικής χρήσης μοτοσυκλέτες δύναται να τεθούν σε καθεστώς αναγκαστικής ακινησίας λόγω μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης και έτσι να εκπέσουν των τελών κυκλοφορίας. Αυτό προκύπτει απο εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνονται σχετικές διευκρινίσεις ύστερα απο ερωτήματα φορολογούμενων.
Ειδικότερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει οτι με τις διατάξεις του αρ. 22 του ν. 2367/1953, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων, να θέσουν αυτά είτε σε εκούσια είτε σε αναγκαστική ακινησία στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εκπέσουν των τελών κυκλοφορίας. Στις διατάξεις αυτές , δεν υφίσταται διάκριση των οχημάτων τα οποία δύνανται να τεθούν σε ακινησία στη Δ.Ο.Υ.
Σημειώνεται ότι λόγοι αναγκαστικής ακινησίας, είναι η κλοπή ή υπεξαίρεση οχήματος, καθώς και η ανωτέρα βία, όπως στην περίπτωση της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, το οποίο έγινε δεκτό με την ΠΟΛ.1133/25.6.2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά και την ΠΟΛ.1147/3.7.2015.
Συνεπώς με βάση τα ανωτέρω, όπως διευκρινίσει η ΑΑΔΕ, οι σχετικές εγκύκλιοι, καταλαμβάνουν όλα τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα οχήματα καθώς και τις δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη