allnews-epirus

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους Δήμους Κ. Τζουμέρκων και Πωγωνίου


Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 620.000 ευρώ, σε τρεις ορεινούς δήμους της χώρας για την κατασκευή έργων υποδομής και για επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από κακοκαιρία, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από σχετικό αίτημά τους.
Οι ενισχύσεις αφορούν στους δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων (250.000 ευρώ), Ζαγοράς - Μουρεσίου (250.000 ευρώ) και Πωγωνίου (120.000 ευρώ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 620.000 ευρώ, αποκλειστικά για την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής, με σκοπό την επιδιόρθωση ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία.
Με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους, οι εν λόγω επιχορηγήσεις αποδίδονται ως εξής:
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, Νομός Άρτας: 250.000 ευρώ
Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, Νομός Μαγνησίας: 250.000 ευρώ
Δήμος Πωγωνίου, Νομός Ιωαννίνων: 120.000 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη