allnews-epirus

Θέατρο Έκφραση: "Εξόριστοι εις τας Αθήνας"


"Εξόριστοι εις τας Αθήνας"
Θέατρο Έκφραση
 Σάββατο 24, Κυριακή 25, Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 21.15

[Πότε πότε, πάω απ' όξω από κανένα θέατρο, την ώρα που ο κόσμος σπρώχνεται μπροστά στο ταμείο για να βγάλει τα εισιτήριά του. Χαζεύω, χαζεύω και, κάποτες, για ν' απολαύσω από κοντά αυτή την ηδονή, τού να βλέπω ν' αγοράζουν εισιτήρια θεάτρου, πηγαίνω και χώνουμαι μέσα στους άλλους. Σπρώχνουμαι και προχωρώ με ζήλο. Σαν φτάσω πια στη θυρίδα του ταμείου μπροστά. παραμερίζω λίγο και, κάνοντας πως ψάχνουμαι για να βγάλω λεφτά, απολαβαίνω εκεί το παζάρεμα που χάνει ο επόμενος για να πάρει τις θέσεις που θέλει. Θα πεις γιατί δε δίνεις επιτέλους δέκα δραχμές να πάρεις μια είσοδο και να δεις κι εσύ, μια φορά και τόσο, κανένα έργο. ΓιατίΠρώτα πρώτα, δεν τις έχω.]
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αρκάδιου Λευκού «Κρίσις», η παράσταση αποτυπώνει με σαρκαστικό και κωμικό τρόπο το υπαρξιακό και βιοποριστικό αδιέξοδο ενός ζευγαριού. Ένας  άνδρας και μια γυναικά αφηγούνται τη ζωή στην Αθήνα, σε μια γνώριμη εποχή όπου οι μισθοί θύμιζαν περισσότερο φιλοδώρημα και οι συζυγικές σχέσεις πεδίο μάχης. Αποτυπώνοντας την κοινωνική πραγματικότητα του Μεσοπολέμου, το έργο φωτίζει με αναπάντεχα κυνικό τρόπο τη δική μας εποχή.
Το έργο, γραμμένο το 1934, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην εποχή του καθώς εξέφρασε την τραγωδία του μέσου ανθρώπου στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Σήμερα, 80 και πλέον χρόνια, έχοντας ως όπλα το χιούμορ και την απλότητα του, διαπιστώνουμε πόσο διαχρονικά αφοπλιστική είναι η αλήθεια του.
Η παράσταση παρουσιάστηκε στην πρώτη της μορφή στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο του ElaiΩnas Festival.
Ακολούθησαν παραστάσεις το Δεκέμβρη του 2017 στο θέατρο Rabbithole στην Αθήνα, όπου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία (βλέπετε link που ακολουθούν).
Αν θες να’ σαι ευτυχισμένος λένε μη ζητάς πολλά.
Να ευχαριστιέσαι στα λίγα.
Δε μας το ξεκαθάρισαν όμως.
Ποιοι να μη ζητάνε πολλά;
Εκείνοι που έχουν τα πολλά μήπως; ]
Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης
Δραματουργική Επεξεργασία: Ορέστης Τάτσης, Ναταλία Στυλιανού, Στάθης Κόκκορης
Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Πέτρος Μάλαμας
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νάνος - Ορέστης Τάτσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμίνα Πανηγυροπούλου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Νίκος Σιδερής
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Παίζουν οι: Ναταλία Στυλιανού, Στάθης Κόκκορης
Παραστάσεις:
 Σάββατο 24, Κυριακή 25, Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 21.15
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 12 ευρώ, προπώληση: 10 ευρώ μειωμένο/φοιτητικό 5 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 75’ χωρίς διάλειμμα
Θέατρο Έκφραση: Αραβαντινού 14   Γιάννενα

Τηλέφωνο : 2651 554505

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη