allnews-epirus

Συγχαρητήρια Κομισιόν στην Ηγουμενίτσα: «Τιμήθηκε διότι προέβαλε υποδειγματικά τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας»

   
«Ο δήμος Ηγουμενίτσας τιμήθηκε διότι προέβαλε υποδειγματικά τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγχαίροντας την για τη βράβευσή της ως νικήτριας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 στην κατηγορία για πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους.
Η Ηγουμενίτσα, η Βιέννη και η Τούντρα με τις δράσεις τους δημιουργούν μια πιο βιώσιμη Ευρώπη, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς συγχαίροντας τις τρεις πόλεις για τη βράβευσή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017. Η επίτροπος της ΕΕ σημείωσε πως οι τρεις πόλεις βοηθούν επίσης τους κατοίκους τους να μετακινούνται με πιο καθαρό, υγιεινό και ευχάριστο τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εμπνεύσουν κι άλλες να αγκαλιάσουν το κεντρικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας: «Η βιώσιμη κινητικότητα είναι η σωστή επιλογή για όλους».
Τις νικήτριες πόλεις συνεχάρη και η επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία Καρμένου Βέλα σημειώνοντας πως οι τρεις αυτές πόλεις έχουν καταλάβει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών τους. Η επίτροπος παρατήρησε πως η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αυξάνεται κάθε χρόνο.
Η Ηγουμενίτσα αναδείχθηκε νικήτρια πόλη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 στη νέα κατηγορία για πόλεις με πληθυσμό κάτω των 50.000 κατοίκων, με τη Βιέννη να κερδίζει το βραβείο για τους μεγαλύτερους δήμους, ενώ η ρουμανική πόλη Τούντρα κέρδισε το 6ο βραβείο για τον προγραμματισμό της αειφόρου αστικής κινητικότητας (SUMP). Το βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας καταδεικνύει τις σημαντικές προσπάθειες των δημοτικών αρχών για την προώθηση της αειφόρου αστικής κινητικότητας, ενώ το βραβείο SUMP αναγνωρίζει τον εξαιρετικό βιώσιμο προγραμματισμό της αστικής κινητικότητας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη