allnews-epirus

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ SPIDER ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Συνάντηση του γγ του υπ. Εργασίας Αν. Νεφελούδη, με εργαζόμενους της Spider. Τι καταλογίζουν στους ιδιοκτήτες της εταιρίας...
Οι καταγγελίες των εργαζομένων για τις αποφάσεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας «Μεταλλοβιομηχανία Spider Ν. Πέτσιος & Υιοί», παρουσία αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθές Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «οι ιδιοκτήτες, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, αποφάσισαν, πριν από τρία χρόνια, τη μεταφορά πόρων για το άνοιγμα άλλης εταιρείας σε χώρα της Βαλκανικής, με αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση και τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στα Γιάννινα, έχοντας δημιουργήσει σημαντικές οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο και οδηγώντας 120 εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
 Επίσης, καταγγέλλουν την ύπαρξη άλλων παρένθετων εταιρειών - ότι οι παραγγελίες που ήταν σε εκκρεμότητα, εκτελούνται από εταιρεία που βρίσκεται στη Σερβία, ότι πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας κινδυνεύουν με κλοπές από το εργοστάσιο στα Γιάννινα και ότι οι πλειστηριασμοί για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αποβαίνουν άγονοι.
Από την πλευρά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, δηλώθηκε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί με τον πλέον επίσημο τρόπο στην «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών προς την ιδιοκτησία της εταιρείας. Τέλος, διευκρινίστηκε ότι η ενίσχυση των εργαζομένων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη