allnews-epirus

Πατρινοί οι δύο νεκροί απο την πτώση του αεροπλάνου στην ορεινή Ναυπακτία


Νεκροί είναι και οι δυο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα στη Φωκίδα, ορεινή Ναυπακτία.

Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι.

Ο ένας εκ των δυο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με σοβαρά τραύματα όπου και κατέληξε. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από το αεροσκάφος, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός κι αυτός. 
Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.

ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...

Ο πρώτος νεκρός Δημοσθένης Σεραφειμίδης ήταν πολύ γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα των ηλεκτρονικών  της Πάτρας. Η έδρα της επιχείρησής του  ήταν στο Φαραί και έκανε εξαγωγές έως Ινδία και Κίνα.
Πατρινός και ο δεύτερος νεκρός του τραγικού δυστυχήματος.  Ο δεύτερος νεκρός Τάσος Σταματάκης είναι από το Ρίο και έχει δύο παιδιά, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο χαμός των δύο ανθρώπων βύθισε στο πένθος την πόλη.
Ο Πατρινός  απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης,  είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ . Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28)  εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα – Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Μάλιστα, απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.
Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 50 και 55 ετών.
Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
 tempo24.news

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη