allnews-epirus

Δύο άτομα είχαν στήσει στην Παραμυθιά, οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης λαθρομεταναστών



Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2018) στον Παραπόταμο και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε πληθώρα περιπτώσεων διακινήσεων αλλοδαπών.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 44 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομης μεταφοράς - προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χθες  τα ξημερώματα οργάνωσαν την παράνομη μεταφορά και την περαιτέρω προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 30, 37, 48, 30 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των αλλοδαπών με Δ.Χ. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ενώ ο 49χρονος θα φρόντιζε την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της έκδοσης εισιτηρίων λεωφορείου.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν από την παραπάνω προώθηση, συνολικά το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ, που θα καταβάλλονταν στον 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, μετά την άφιξη των αλλοδαπών στον τελικό τους προορισμό.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι  η εν λόγω οργάνωση ενέχεται σε περισσότερες από (30) περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων,  αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη.  
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 44χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη