ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

«Συνυπεύθυνη η Coca-Cola για την παχυσαρκία»
by allnews EPIRUS - 0

Στο στόχαστρο της ΜΚΟ Foodwatch η Coca-Cola. Η οργάνωση ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από τα επιβλαβή αναψυκτικά της εταιρείας.

Δριμεία κριτική άσκησε η γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Foodwatch στην Coca-Cola για το εμπόριο ζαχαρούχων αναψυκτικών. Η ΜΚΟ θεωρεί την Coca-Cola «συνυπεύθυνη» για την αύξηση ασθενειών όπως της παχυσαρκίας και του διαβήτη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Βερολίνο. Η Foodwatch κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εισάγει ειδικό φόρο σε εταιρείες που παράγουν αναψυκτικά με υπερβολική ποσότητα ζάχαρης. Ένα αντίστοιχο μέτρο αναμένεται να ισχύσει από αυτή την Παρασκευή στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο αμερικανικός κολοσσός αντέδρασε στις κατηγορίες της οργάνωσης: «Η παχυσαρκία είναι ένα περίπλοκο φαινόμενο. Οι απλές απαντήσεις είναι δελεαστικές, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα» δήλωσε ο Πάτρικ Κάμερερ, εκ της διεύθυνσης της Coca-Cola Γερμανίας. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο σε ένα τρόφιμο και σε ένα συστατικό, επισήμανε.
«Υγρό που προκαλεί ασθένειες»
Η εταιρεία έχει την ικανότητα «να δημιουργεί μια θετική δημόσια εικόνα, όσο κανένας άλλος όμιλος ακόμη και ή μάλλον ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους».
Η εταιρεία έχει την ικανότητα «να δημιουργεί μια θετική δημόσια εικόνα, όσο κανένας άλλος όμιλος ακόμη και ή μάλλον ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους».
Σε μια έκθεση 100 σελίδων η Foodwatch αναλύει τις εμπορικές πρακτικές της Coca-Cola. Η εταιρεία έχει την ικανότητα «να δημιουργεί μια θετική δημόσια εικόνα όσο κανένας άλλος όμιλος ακόμη και μάλλον ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους» επεσήμανε ο συντάκτης της έκθεσης Όλιβερ Χουιζίνγκα. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα ποτά της Coca-Cola «υγρά που προκαλούν ασθένειες».
Οι αστέρες του ποδοσφαίρου στην τηλεόραση και οι δημοφιλείς πρωταγωνιστές του YouTube εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα παιδιά και νέους. Η εταιρεία από την πλευρά της απαντά ότι επενδύει υπέρμετρα στη διαφήμιση ποτών ανεξάρτητα από την ποσότητα ζάχαρης που αυτά περιέχουν. Επιπλέον τόνισε ότι η διαφήμισή της δεν γίνεται σε μέσα που απευθύνονται ως επί το πλείστον σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Το τελευταίο μάλιστα ελέγχεται ανά τακτικά διαστήματα από ανεξάρτητα τρίτα άτομα.
Έρευνες με διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα
Από την συνέντευξη τύπου της Foodwatch στο Βερολίνο.
Από την συνέντευξη τύπου της Foodwatch στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την Foodwatch το 80% των ανεξάρτητα χρηματοδοτούμενων ερευνών δείχνουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών. Αντίθετα το 80% των ερευνών που χρηματοδοτήθηκαν από τη βιομηχανία τροφίμων κατέληξαν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Επιπλέον η Coca-Cola προσπαθεί μέσω των λόμπι να τορπιλίσει τις απαγορεύσεις διαφημίσεων αλλά και την επιβολή ειδικών φόρων.
Ο μάνατζερ της εταιρείας Πάτρικ Κάμερερ επισήμανε ότι ο όμιλος έχει ήδη μειώσει την ποσότητα ζάχαρης, συγκεκριμένα στην Ευρώπη πρόκειται να μειωθεί μέχρι το 2020 κατά μέσο όρο 10%. «Για κάθε γνωστό αναψυκτικό προσφέρουμε εδώ και χρόνια τουλάχιστον μια εκδοχή χωρίς καθόλου ζάχαρη» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι «μέχρι το 2025 ο μισός τζίρος μας να προέρχεται από ποτά χωρίς ή με λιγότερη ζάχαρη».
dpa / Αλεξάνδρα Κοσμά
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου