allnews-epirus

Από την Καρδίτσα η καταγωγή του 17χρονου μακελάρη του Τέξας

Ένας ομογενής, ο Δημήτριος Παγουρτζής, είναι το άτομο που αναγνωρίστηκε ως ύποπτο και κρατείται από τις Αρχές για την αιματοχυσία στο Λύκειο του Σάντα Φε, που κόστισε την ζωή σε 8 με 10 άτομα.
Βάσει πληροφοριών, ο δράστης κατάγεται από την περιοχή Μαγουλίτσα της Καρδίτσας. Οι γονείς του είναι οι Αντώνης Παγουρτζής και Ρόουζ Αν Κοσμετάτος, οι οποίοι είναι παντρεμένοι από το 2000, ενώ έχουν ακόμη και μια κόρη. Αμερικανικά ΜΜΕ έχουν "χτενίσει" το προφίλ των γονέων, δίνοντας στοιχεία για τις πολιτικές και θρησκευτικές τοποθετήσεις τους, ενώ τονίζεται ότι αμφότεροι είναι μετανάστες από την Ελλάδα.
Παράλληλα, δίνεται η πληροφορία ότι ο Παγουρτζής ήταν σε παιδικό παραδοσιακό χορευτικό, ενώ η οικογένειά του φέρεται να είναι μέλος της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Κλίαρ Λέικ.Ο Παγουρτζής είναι 17 ετών και φαίνεται πως είχε σχεδιάσει καλά το χτύπημά του.  Όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, o Παγουρτζής φώναξε ειρωνικά την εορταστική ατάκα "Surprise" και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των συμμαθητών του.
Παρά το γεγονός ότι ο Παγουρτζής χαρακτηρίζεται "ήρεμος" από τους συμμαθητές του, ενώ κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά του είχε αρχίσει να γίνεται ύποπτη.  Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook με ετικέτα "Born to Kill", ενώ και στο προφίλ του στο Instagram είχε δημοσιεύσει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι.Μάλιστα, είχε σχολιάσει τον μακελάρη της Φλόριδα, Νίκολας Κρουζ, σε άλλη σελίδα του, γράφοντας το λακωνικό "Δεν εγκρίνω".Εκτός από τον Παγουρτζή, η Αστυνομία κρατά και ανακρίνει άλλο ένα άτομο.
Το χρονικό του μακελειού
Ηταν περίπου στις 7:45 το πρωί, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες που μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, ένας ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα των καλλιτεχνικών του σχολείου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του. Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον χώρο πάρκινγκ του σχολείου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τέξας στο Γκάλβεστον. Ο Παγουρτζής φέρεται να σχεδίαζε το μακελειό και στην συνέχεια να αυτοκτονήσει.  Παρόλα αυτά, παραδόθηκε στην Αστυνομία.  Ο ίδιος πιθανότατα χρησιμοποίησε όπλο το οποίο άνηκε, νόμιμα, στον πατέρα του.
Δήλωση Τραμπ
O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο Λύκειο της πόλης Σάντα Φε και δήλωσε την συμπαράστασή του στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις οικογένειες, υποσχόμενος ότι θα υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα προκειμένου οι μαθητές να παραμείνουν ασφαλείς.
«Οφείλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τη θλίψη μας και τη συντριβή μας για την δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στο Λύκειο Σάντα Φε (Santa Fe) του Τέξας, που έλαβε χώρα λίγο πριν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση σε μαθητές, οικογένειες, δασκάλους και το προσωπικό του Λυκείου Santa Fe.
»Αυτές τις τραγικές ώρες είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές μας, να ασφαλίσει τα σχολεία μας και να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια εκείνων που φαντάζουν ως απειλή προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους. Ολοι πρέπει να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας. Ο Θεός να κάνει καλά τους τραυματίες και να είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Μία πολύ θλιβερή ημέρα».
New Greek TV (NGTV)

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη