allnews-epirus

Σύλλογος Γευσιγνωσίας Γαστρονομίας & Οινογνωσίας Ηπείρου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»


Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, σε αίθουσα του εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, έγινε η πρώτη συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας & Οινογνωσίας Ηπείρου «Γεύσεις Ηπείρου».
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε από 26 μέλη τα οποία πήραν την πρωτοβουλία με σκοπό να αναδείξουν, προωθήσουν, διαφημίσουν και προβάλλουν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές εδεσμάτων του νομού Ιωαννίνων και ευρύτερα της περιοχής της Ηπείρου.
Σκοποί του Συλλόγου είναι η διάδοση στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και τους πολλούς συμπολίτες που ενδιαφέρονται γι’ αυτά που τρώμε και αναφέρονται στην υγιεινή διατροφή, καθώς και η προβολή και προαγωγή ζητημάτων που αφορούν την γευσιγνωσία, την γαστρονομία και οινογνωσία της περιοχής μας, η εξύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών αλλά και του ευρύτερου κοινού μέσω ποικίλων εκδηλώσεων.
Για την επίτευξη των σκοπών του ο Σύλλογος θα διοργανώνει εκδηλώσεις προϊόντων διατροφής ενώ θα συμμετέχει σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Επιπρόσθετα, θα αναζητήσει την συνεργασία και με άλλες οργανώσεις, σωματεία ή φορείς (Περιφέρεια, Δήμους της Χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, UNESCO κλπ) που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπός με τις «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
Απώτερος στόχος του Συλλόγου αποτελεί η ανάδειξη της πόλεως των Ιωαννίνων σε πόλη Γαστρονομίας της UNESCO (City of GastronomyUNESCO)
Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός σε κάθε ενδιαφερόμενο Ηπειρώτη που επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών του. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Άκη Μαρκή στο 6978995840.  

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη