allnews-epirus

Συνάντηση Θ. Μπέγκα με τον πρύτανη του Παν/μιου Μαριούπολης Ουκρανίας




Τον Πρύτανη του κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης της Ουκρανίας Κωνσταντίνο Β. Μπαλαμπάνωφ, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας
Ο κ. Μπαλαμπάνωφ βρίσκεται στα Γιάννενα με αφορμή την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής και συναντήθηκε με το Δήμαρχο προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και εκείνου της Μαριούπολης.
Οι σχέσεις των δύο Πανεπιστημίων είναι άριστες με τον κ. Μπαλαμπάνωφ να προτείνει εκ μέρους του Δημάρχου Μαριούπολης την αδελφοποίηση και σε επίπεδο Δήμων, μιας και ο ίδιος είναι Δημοτικός Σύμβουλος.
Ο κ. Μπέγκας, αφού ανέπτυξε τη στρατηγική της εξωστρέφειας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών σημείωσε πως η σημερινή συνάντηση είναι η απαρχή μιας διαδικασίας ανάπτυξης πιο στενών σχέσεων με την Μαριούπολη και την Ουκρανία γενικότερα.
Η στενή σχέση μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων άλλωστε αποτελεί μια σημαντική βάση για τη διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη