allnews-epirus

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε σχολεία του Δήμου Ζίτσας



  
Τα παιδιά ρώτησαν, έψαξαν, έμαθαν και μας αφηγήθηκαν ιστορίες που τους είπαν οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους για αυτό τον τόπο. Οι ιστορίες, οι μνήμες και οι εμπειρίες των γηραιότερων, χαμένες και ξεχασμένες στο χρόνο πήραν ξανά ζωή στο σήμερα μέσα από τα λόγια και τις ζωγραφιές των παιδιών.
To ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ταξίδεψε και… δρόμο πήρε… δρόμο άφησε… για να συλλέξει τοπικές ιστορίες και να συν-δημιουργήσει νέες, μέσα από τη ματιά, το λόγο, τη μνήμη και τη φαντασία των παιδιών. Ένα ταξίδι χαράς, έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων, βρέθηκε σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζίτσας… στη Ζίτσα και στην Κληματιά και με… συνεπιβάτες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έκαναν το δικό τους ταξίδι στο χρόνο και το χώρο.
Τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Ζίτσας, συνέλεξαν, συγκέντρωσαν και θυμήθηκαν ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες του τόπου τους που κινδυνεύουν να χαθούν ή να παραμείνουν στην αφάνεια.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κα. Ελένη Δημοπούλου και η συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ, Μαρία Μαχαίρα, καθοδήγησαν τους τρεις καλλιτέχνες που «ταξίδεψαν» σε χωριά του Πωγωνίου, για να δημιουργήσουν με την παιδική φαντασία και έκφραση καλλιτεχνικούς καρπούς που εμπλουτίζουν το ταξίδι.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη