allnews-epirus

Δύο αδέλφια οδοντίατροι και ένας ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης είναι τα θύματα της πρόσκρουσης ταχύπλοου στα παράλια των Χανίων


Δύο αδέλφια οδοντίατροι και ένας ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης είναι τα θύματα της πρόσκρουσης στην ξηρά του ταχύπλοου σκάφους «Νίκος» κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «Μούρου», Λουτρού Σφακίων.
Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, τρία εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους ενώ το τέταρτο τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν σκάφος του Λιμενικού και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.
Στη θάλασσα εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε ο 35χρονος επιβαίνων στο σκάφος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμάνι Χώρας Σφακίων, από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στη θάλασσα εντοπίσθηκε και ο 31χρονος, έχοντας τις αισθήσεις του και, αφού μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Χώρας Σφακίων, διακομίσθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Στην περιοχή της πρόσκρουσης και σε βραχώδη ακτή εντοπίστηκε το ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε και ο άλλος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσης του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο χωρίς τις αισθήσεις τους. Και οι δύο με το σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι Χώρας Σφακίων και στη συνέχεια στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Στα Σφακιά κλήθηκαν συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων για τη διαδικασία της αναγνώρισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επέστρεφαν από το χωριό Αγία Ρουμέλη στο Λουτρό, όπου βρισκόταν για διακοπές.
Από τον Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη