allnews-epirus

Συνάντηση Νίκου Γκόλα με Παναγιώτη Κουρουμπλή για το Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο



Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Αθήνα είχε την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, με θέμα την πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για τη σύσταση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου.
Η συνάντηση αυτή ήρθε σε συνέχεια σειράς επαφών που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γκολας, αλλά και πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή αρχής γενομένης από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στα Γιάννενα τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, έθεσε το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Στη χθεσινή συνάντηση παρόντες ήταν και σύμβουλοι του υπουργού Ναυτιλίας οι οποίοι έχουν αναλάβει να εξετάσουν τις λεπτομέρειες στην πρόταση για το Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο, τονίζοντας τη σύμφωνη γνώμη τους με την άποψη του Δήμου ότι είναι ίσως η μοναδική λύση για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τα λιμναία οικοσυστήματα.
Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ο ορισμός μιας  κοινής σύσκεψης, παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών, των υπουργών Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, που ήδη έχει εκφραστεί θετικά για το όλο εγχείρημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανά μέσα στον Ιούνιο προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Σημαντικό ρόλο στην ανταπόκριση που βρήκε το αίτημα του Δήμου από το υπουργείο Ναυτιλίας έπαιξε και η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία με έγγραφο που απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, Τατιάννα Καλογιάννη, προς τον κ. Κουρουμπλή, υποστήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην εκτεταμένη μελέτη που αφορά στη διαχείριση του λιμναίου συστήματος και τη βελτίωση των υποδομών περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας την οποία εκπονεί αυτό το διάστημα η Περιφέρεια, ανακύπτει η αναγκαιότητα ίδρυσης Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου.
Ο κ. Γκόλας, με δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος από τη θετική στάση του Υπουργού ενώ στάθηκε στη σημασία που έχει για την προστασία της λίμνης η ίδρυση του Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου.
«Τα μηνύματα που λάβαμε από τη συνάντηση με τον κύριο Κουρουμπλή είναι άκρως θετικά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε εξελίξεις γύρω από το αίτημά μας για δημιουργία Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου.
Ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί πλήρως την αγωνία μας και να ενστερνίζεται τις απόψεις μας, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι πια έχουμε ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά μας.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παμβώτιδα είτε σε επίπεδο περιβαλλοντικό, είτε ακόμα και σε επίπεδο χρήσης του υδάτινου στοιχείου.
Η σύσταση ενός Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση των εργασιών που προτείνονται και φυσικά για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αφορούν το οικοσύστημα της λίμνης είναι μονόδρομος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας.
Τέλος, δήλωσε βέβαιος ότι η σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία ανάλογων δομών και σε άλλους δήμους με λίμνες ανά την Ελλάδα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα Ιωάννινα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη