allnews-epirus

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΘΩΡΑΚΙΣΗ" ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΩΤΟ: Συνεχίζονται τα έργα της ....ταφρου στο λιμανι Πάτρας...

Το λιμάνι Πάτρας, μεταρέπεται σε ....κάστρο, ακόμη και με βαθειά τάφρο για την παρεμπόδιση λαθρομεταναστών σε αυτό και το πρόβλημα τώρα αναμένεται να μετατεθεί στην Ηγουμενίτσα, όπου θα κατευθυνθούν οι εκατοντάδες λαθρομετανάστες που θέλουν να ταξιδέψουν λαθραία στο εξωτερικό... Συγκεκριμένα...

Τα όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες λαθρομετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας και η επιδείνωση της κατάστασης τους τελευταίους μήνες με τραυματισμούς, θάνατο λαθρομετανάστη και απειλές κατά οδηγών νταλικών, λιμενικων κ.λ.π. οδήγησε τους υπεύθυυνος του λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας στην λήψη ριζικών μέτρων, μετατρέποντας στην κυριολεξία σε ...κάστρο το λιμάνι, ακόμη και με...τάφρο περιμετρικά, ώστε η πρόσβαση σε αυτό λαθρομεταναστών, να είναι πολύ δύσκολη, μέχρι αδύνατη....
Μετά τους φράχτες που ετοιμάζονται γύρω από την ζώνη ISPS τώρα αποφάσισαν να "δυσκολέψουν" και την είσοδο των μεταναστών από την εξωτερική περίφραξη. 
Στην "ρίζα" των κάγκελων σκάβουν μια τάφρο με αποτέλεσμα αν κάποιος επιχειρήσει πηδήσει από έξω προς τα μέσα θα βρεθεί ξαφνικά σε πάνω από 3 μέτρα "εμπόδιο" με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η είσοδος των παράνομων μεταναστών στον χώρο του λιμένα. 

Ο ΟΛΠΑ συνεχίζει να λαμβάνει και άλλα επιπλέον μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το λιμάνι από τους μετανάστες. Μπορεί η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας να απομάκρυνε πάνω από 600 μετανάστες από την Αχαική πρωτεύουσα ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχτηκε οτι νέοι μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στην Πάτρα. 
Με αυτά τα δεδομένα, "θωρακίζεται" αποτελεσματικά το λιμάνι της Πάτρας, αλλά το ερώτημα που δημιουργείται είναι, που θα κατευθυνθούν τώρα όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες?

Η απάντηση είναι απλή.... Θα κινηθούν μαζικά προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού μοναδικός τους στόχος είναι κρυφτούν σε νταλικές και λοιπά οχήματα και να ταξιδέψουν κρυφά προς τα ιταλικά λιμάνια.
Ήδη ενημερώθηκαν οι Αρχές της Θεσπρωτίας να ετοιμάζονται για κάθετη αύξηση των αριθμών λαθρομεταναστών που θα περικυκλώσουν το λιμάνι και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές κατά μήκος της Ιόνιας Οδού να αυξήσουν τους ελέγχους οχημάτων για μεταφορά λαθρομεταναστών προς Ηγουμενίτσα.
Το άσχημοα είναι οτι σε αντίθεση με το λιμάνι της Πάτρας, αυτό της Ηγουμενίτσας δεν έχει χώρους που να επιτρέπουν το σκάψιμο....τάφρου, αλλά οπωσδήποτε θα ενισχυθεί η περίφραξη στα σημεία που απαιτείται...

*Οι φωτό παραχωρήθηκαν στο Αll News Epirus απο το Tempo24 Πάτρας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη