allnews-epirus

Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το Α-320 της SMALL PLANET. "Συγκρούστηκε" με πουλί....



Καθηλωμένο παραμένει απο χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Small Planet, που θα εκτελούσε την πτήση απο Γιάννινα προς Στοκχολμη.
Το αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προερχόμενο απο την Κοπεγχάγη, "συγκρούστηκε" με μεγάλο πουλί, που του προκάλεσε ζημιά  στο μπροστινό του μέρος εκεί που βρίσκονται τα ευαίσθητα συστήματα των ραντάρ.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα και οι πιλότοι επικοινώνησαν με τους τεχνικούς της εταιρείας, οι οποίοι τους απαγόρευσαν για λόγους ασφαλείας να εκτελέσουν την πτήση προς Στοκχόλμη. 
Το αεροπλάνο βρίσκεται ακόμη ακινητοποιημένο στο αεροδρόμιο για να το ελέγξουν οι τεχνικοί της εταιρείας, ενώ οι 170 επιβάτες του που θα ταξίδευαν στην Στοκχόλμη, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων και σήμερα τους προσφέρθηκαν και ξεναγήσεις στην πόλη και τουριστικές περιοχές.


Τα πουλιάείναι ένα σοβαρό πρόβλημα για όλα τα αεροδρόμια και έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ζημιών, κυρίως στους κινητήρες των τζέτ, όταν γίνεται αναρρόφησή τους στην προσγείωση ή απογείωση. Αυτό χθες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με «πρόσκρουση» του πουλιού (πιθανότητα κουρούνας), στην μύτη του αεροσκάφους όπου προκάλεσε μεγάλο «βαθούλωμα», ικανό όμως να ακυρώσει την πτήση για λόγους ασφαλείας.
Για την απομάκρυνση των πουλιών, χρησιμοποιούνται μικρά ηχητικά «κανονάκια», ή ήχη που τα διώχνουν. Οι τακτικές αυτές χρησιμοποιούνται και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όταν παρατηρούνται σμήνη πουλιών στον χώρου της πίστας και του διαδρόμου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη