allnews-epirus

Ο φόνος ενός κοριτσιού συγκλονίζει τη Γερμανία

Γνωστός στην αστυνομία για άλλες ποινικές πράξεις ήταν ο ύποπτος Ιρακινός για τη δολοφονία 14χρονης. Πολιτικοί ζητούν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο Βόρειο Ιράκ.
     Πώς μπόρεσε ένας 20χρονος πρόσφυγας που ήδη θεωρούνταν ύποπτος για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης να δραπετεύσει από τη Γερμανία; Γιατί δεν είχε προφυλακιστεί εφόσον είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο και θεωρούνταν από την αστυνομία ύποπτος για βιασμό παιδιού αλλά και για ένοπλη ληστεία;
Αποτυχία των αρχών
H περιοχή που εντοπίστηκε το πτώμα της 14χρονης Σουζάνας
H περιοχή που εντοπίστηκε το πτώμα της 14χρονης Σουζάνας
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία πολιτικοί όλων των κομμάτων απαιτούν απαντήσεις από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με τους Φιλελεύθερους το σκάνδαλο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ότι ο ύποπτος είναι πρόσφυγας αλλά ότι κάποιος που διέπραξε στο παρελθόν αδικήματα δεν είχε απελαθεί. Το δε ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία ζητά, μάλιστα, την παραίτηση της κυβέρνησης.
Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία της 14χρονης Σουζάνας που είχε εξαφανιστεί πριν δύο εβδομάδες. Μετά από εντατικές έρευνες η αστυνομία ανακάλυψε αυτή την Τετάρτη το πτώμα της σε δασική έκταση κοντά στο Βισμπάντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εισαγγελίας ο ύποπτος για τη δολοφονία της, ο 20χρονος πρόσφυγας Αλί Μπασάρ αναχώρησε ήδη την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας μαζί με τους γονείς και τα πέντε αδέρφια του για το Ιράκ.
Όλοι τους ζούσαν σε προσφυγικό καταυλισμό στο Βισμπάντεν. Η οικογένεια πέταξε μάλλον με πλαστά έγγραφα ταυτότητας από το αεροδρόμιο του Ντύσελντορφ για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί για το Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο Β. Ιράκ.
Σύλληψη του 20χρονου
Στο Βόρειο Ιράκ η σύλληψη του δράστη
Στο Βόρειο Ιράκ η σύλληψη του δράστη
Εν τω μεταξύ ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε τη σύλληψη του υπόπτου Αλί Μπασάρ από δυνάμεις ασφαλείας το Β. Ιράκ. Η διαδικασία της έκδοσής του στη Γερμανία θα γίνει σύμφωνα με τον κ. Ζεεχόφερ με βάση των διεθνών κανόνων.
Οι σχέσεις πάντως της Γερμανίας με το αυτόνομο καθεστώς στο ιρακινό Κουρδιστάν θεωρούνται καλές. Εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια 150 στελέχη του γερμανικού στρατού εκπαιδεύουν εδώ και χρόνια τις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις των Πεσμεργκά.
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη