allnews-epirus

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με ΔΕΠΑ και επιχειρήσεις για διανομή Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο



Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας για την διανομή φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Μεταξύ άλλων,είπε τα εξής:
 «Όταν επρόκειτο να περάσει ο αγωγός Φυσικού αερίου από την Ήπειρο, είχαμε πει το τελικό “ναι”. Στη συνέχεια ανοίξαμε μια τεράστια συζήτηση με τη ΔΕΠΑ, για το πώς μπορεί να έχει φυσικό αέριο η Ήπειρος.  Αυτό έγινε και δημόσια και όλη τη διαδικασία πρέπει να τη γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται για το τι έχει γίνει στην περιοχή. Μετά από πολύ συζήτηση με τη ΔΕΠΑ, εξετάσαμε τη δυνατότητα να υπάρχει ειδικό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που να τροφοδοτεί την ενδοχώρα της Ηπείρου με φυσικό αέριο.

Απόρροια  όλης αυτής της συζήτησης είναι σήμερα να έχει  υπογράψει  το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, συμφωνία με τη ΔΕΠΑ ώστε ως εκπρόσωπός της να κατασκευάσει δεξαμενές φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Επίσης ζητήσαμε από αυτούς που έχουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος, να συνεργαστούν μαζί μας για να προχωρήσει το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι τόσο το  ζήτημα των διοδίων, όσο και του Φυσικού αερίου, θέλει δουλειά και ουσία και όχι τύπο.     Είμαστε ανοικτοί, σε όποιον άλλο φορέα θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, για τα θέματα αυτά που αφορούν γενικότερα  την ανάπτυξή της περιοχής».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη