allnews-epirus

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για στήριξη της τοπικής οινοποιίας



Τη δεύτερη σύσκεψη για την προώθηση προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας στα τοπικά καταστήματα εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα, σε συνέχεια εκείνης που είχε προηγηθεί στα τέλη Μαρτίου πραγματοποίησαν σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων οι Δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας και Κόνιτσας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των οινοποιών, των ξενοδόχων, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και των επιχειρηματιών της εστίασης.
Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως τονίστηκε, είναι οι συνέργειες και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προβολή και προώθηση των προϊόντων.
Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να σχεδιαστούν κοινές δράσεις και κατέληξαν στις εξής:
1.     Διεξαγωγή ενημερωτικού σεμιναρίου αλλά και συνεχής επιμόρφωση για την τοπική οινοποιία και τα προϊόντα της, στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των καταστημάτων εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων
2.     Άμεση διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης για την προβολή των τοπικών προϊόντων οίνου και τσίπουρου και
3.     Κοινές δράσεις αξιοποίησης του Μουσείου Οίνου στην Κόνιτσα
«Ήταν μια δεύτερη συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί η επιθυμία μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας αυτό το κομμάτι  της τοπικής μας παραγωγής είναι κοινή με το δήμο Ζίτσας και Κόνιτσας. Έχουμε καταλήξει σε αρχικό πλάνο δράσης και σύντομα θα αρχίσουμε να το υλοποιούμε», δήλωσε η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου και Πρωτογενούς Τομέα δήμου Ιωαννιτών, Βάσω Μέγα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη