ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

"Non" στα κινητά στις σχολικές τάξεις
by allnews EPIRUS - 0

Σε δημόσια συνεδρίαση συζητείται σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, η πρόταση νόμου για την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε σχολεία και κολέγια.
     Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ θέλει την εφαρμογή του νόμου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Θεωρητικά, και βάσει του εκπαιδευτικού νόμου του 2010, τα κινητά θα πρέπει να παραμένουν κλειστά στις τσάντες κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας αλλά  και στους χώρους που προβλέπει  ο εσωτερικός κανονισμός. Κατά γενική ομολογία όμως η εφαρμογή του έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη έως αδύνατη.
Έτσι πολλοί διερωτούνται σήμερα τι επιπλέον μπορεί να προσφέρει ένας νόμος ;
Οι γονείς δεν επιθυμούν πλήρη απαγόρευση
Σχολείο στην περιοχή Σαρεντόν της Γαλλίας
Σχολείο στην περιοχή Σαρεντόν της Γαλλίας
Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις στα κοινωνικά μίντια  πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με τον νέο νόμο θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους και θα βοηθήσει την εναρμόνιση των πρακτικών στα διάφορα σχολεία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή εξετάζονται οι διάφοροι τρόποι για την εφαρμογή της απαγόρευσης, όπως για το εάν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συλλέγουν τα τηλέφωνα πριν μπουν οι μαθητές στην τάξη, για το εάν θα πρέπει τα σχολεία να εγκαταστήσουν ειδικά ντουλαπάκια για τους μαθητές εκτός αίθουσας, γεγονός όμως που αντιμετωπίζεται αρνητικά λόγω κόστους.
Με τον νέο νόμο πάντως υπάρχουν και εξαιρέσεις για τη χρήση των κινητών στα διαλείμματα ή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια ή σε έκτακτη ανάγκη.  Οι γονείς πάντως είναι κατά της πλήρους απαγόρευσης γιατί θέλουν να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα παιδιά τους.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου