allnews-epirus

Ζαγόρι: Με επιτυχία ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας για την «Ημέρα Μνήμης»



Ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας στη μνήμη των θυμάτων, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτικά, όσο και από τις πολλές συμμετοχές που έφθασαν τις 73 σε όλες τις ηλικίες, ανάμεσα τους και 3 γυναίκες.
Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί από την πλατεία των Ασπραγγέλων και οι ποδηλάτες ακολούθησαν μια δύσκολη μεν, αλλά πανέμορφη διαδρομή όπως δήλωσαν οι ίδιοι, μέσα από τα χωριά Ελάτη, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, Δόλιανη, Καστανώνα,  Μακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι και τερμάτισαν στη θέση «Χάνι» στο Γρεβενίτιόπου τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες οι αρχές της περιοχής και πλήθος κατοίκων. Ο πρώτος αθλητής τερμάτισε σε 02:28:12 και σχεδόν μαζί και ο δεύτερος ποδηλάτης.
Οι απονομές μεταλλίων και πλακετών έγιναν από τον Δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Βρακότα, τον αντιδήμαρχο Κώστα Παπακώστα, τον τοπικό εκπρόσωπο Γρεβενιτίου Χριστόδουλο Κίτσιο και την πρόεδρο του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Γρεβενιτίου Νίκη Θεοδωρίκα.
Από το Δήμο Ζαγορίου μεγάλη ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Άγγελου Αρμένη ο οποίος συντόνιζε την όλη προσπάθεια με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «My Adventure».
Ο Δήμος Ζαγορίου ευχαριστεί το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του αγώνα με ασθενοφόρο, τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και τους πολλούς εθελοντές και Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών για την βοήθεια τους και την φροντίδα των αθλητών στη μεγάλη αυτή διαδρομή.
Οι αθλητές και οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, σε έναν αγώνα που στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό και να συνοδεύει την «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου».
 
Οι νικητές σε κάθε κατηγορία

Γενικήκατηγορία: 1ος Δημήτρης Ντουβεντζίδης, 2ος Ιάσονας  Μπακόλας, 3ος Κώστας Μάτης.

-Κατηγορία κάτω των 21 ετών: Αλέξανδρος Τζουμάκας.

-Κατηγορία γυναικών: 1η Ελευθερία Λάβαρη, 2η Μάρα Καλογήρου, 3η Ελένη Λισγάρα.

-Κατηγορία 40-49 ετών: 1ος Κώστας Μάτης (και τρίτος στη γενική κατάταξη), 2ος  Διονύσης Μάρτης, 3ος Γρηγόρης Κοσμάς.

-Κατηγορία 50+: 1ος Ξενοφών Κατωπόδης, 2ος Χρήστος Χορταριάς, 3ος Γεώργιος Παγούνας.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη