allnews-epirus

Εντάχθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Ζίτσας για έργα αγροτικής οδοποιίας σε Ζίτσα και Πρωτόπαππα



Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των δύο προτάσεων που είχε καταθέσει  στη Διαχειριστική Αρχή  του Επιχειρησιακού Προγράμματος και αφορούν έργα αγροτικής οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Ζίτσας και Πρωτόπαππας έλαβε ο Δήμος Ζίτσας από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα,  οι προτάσεις που είχε υποβάλει ο Δήμος, «Αγροτική Οδοποιία Αμπελουργικής Ζώνης Τ.Κ. Ζίτσας» προϋπολογισμού 487.000ευρώ και «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Πρωτόπαππας» προϋπολογισμού 217.000ευρώ συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση του Περιφερειάρχη  Αλ. Καχριμάνη με την οποία εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έντεκα προτάσεις εννέα Δήμων της Ηπείρου.
«Ευκαιρία» που δίνει τη δυνατότητα να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους με μοναδικό στόχο να αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης για τους αμπελοκαλλιεργητές και πτηνοτρόφους –κτηνοτρόφους της περιοχής, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος την ένταξη των προτάσεων του Δήμου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Να σημειωθεί πως τα έργα αγροτικής οδοποιίας σε Ζίτσα και Πρωτόπαππα έχουν επιλεγεί να γίνουν σε δρόμους που  καλύπτουν τις ανάγκες 45 Αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων συνολικής έκτασης 150 περίπου στεμμάτων, 16 γεωργικών εκμεταλλεύσεων μηδικής, 12 κτηνοτροφικών μονάδων με συνολικό αριθμό 3.000 ζώων, πέντε πτηνοτροφείων και μίας φωτοβολταικής μονάδας.  
«Από την αρχή της θητείας μας εργαζόμαστε με ένα και μοναδικό στόχο να στηρίζουμε όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα» επισημαίνει ο Δήμαρχος και καταλήγει «προσπαθούμε για το λόγο αυτό και παρά τη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, να εξασφαλίσουμε πόρους και κονδύλια. Όπου υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και μας  δίνεται η δυνατότητα, καταθέτουμε προτάσεις αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως όταν γίνεται αξιολόγηση οι υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας είναι προετοιμασμένες και αριστεύουν».  

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη