allnews-epirus

Ο Ν.Ο.Θ νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας





Ο Ν. Ο. Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε φέτος Πρωταθλητής και Πολυνίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που έγινε στην λίμνη των Ιωαννίνων.. Ο Ν.Ο.Ι. πήρε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία με 279,5 βαθμούς. Συνολικά στο Πρωτάθλημα κατέκτησε 19 μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, έξι ασημένια και οκτώ χάλκινα.

Στη β΄ φάση ο Ν.Ο.Ι. πήρε ξανά την πρωτιά στην Οκτάκωπο των Παίδων, τη «ναυαρχίδα» των αγώνων, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση πολλών ετών. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος είχε κερδίσει και στην α΄ φάση τις Οκτακώπους Ανδρών και Εφήβων, αγωνίσματα με υψηλό γόητρο, στα οποία ο Ν.Ο.Ι. πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες!
Μαζί με το κύπελλο της Οκτακώπου, απονεμήθηκε στη Γιαννιώτικη Οκτάκωπο και το επαμειβόμενο κύπελλο που έχει αθλοθετήσει ο Ναυτικός Όμιλος στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Σωτήρη Στάμου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στον Όμιλο όσο και στην Ελληνική Κωπηλασία γενικότερα.
Τη χρυσή Οκτάκωπο Παίδων του Ν.Ο.Ι. απαρτίζουν οι αθλητές: Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Καρέτσος, Ηλίας Μπλέτσας, Μιχάλης Κοσσαρας, Αλέξης Βαρθολομαίος, Χρήστος Τσακίρης, Τηλέμαχος Γκίνης, Θανάσης Μάστακας και Ιάσων Κιτσάκος.
Ο Όμιλος κατέκτησε χθες και δύο ασημένια μετάλλια, ένα στο Σκιφ Παίδων με τον Ζήση Μπουκουβάλα και ένα στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Κατερίνα Γκόγκου, Νικολέτα Δρούβη, Καλυψώ Μαργαρίτη και Ξανθή Χατζή.
Εντυπωσιακές κούρσες
Εντυπωσιακές κούρσες στα νερά της Παμβώτιδας, σκληρές μάχες των νεαρών αθλητών για την πρωτιά, ένταση, θέαμα και συγκίνηση χαρακτήρισαν τους αγώνες β΄ φάσης του 84oυ Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθησαν επί διήμερο στα Γιάννενα.

Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τους αγώνες, τόσο τους προκριματικούς του Σαββάτου όσο και τους δώδεκα τελικούς της Κυριακής, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, Γιαννιώτες και επισκέπτες, οι οποίοι γέμισαν τις εξέδρες του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα. Το πρώτο λοιπόν τεστ για την πόλη και τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2019 ήταν επιτυχημένο και όλοι ελπίζουν ότι και η συνέχεια θα είναι αντίστοιχη.

Ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού
Τις πρώτες κούρσες των αγώνων παρακολούθησε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Κωπηλατική Ομοσπονδία κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να αναπτύξει το άθλημα και συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτές που θεωρούνται νοικοκυρεμένες και έχουν μέλλον. Η Κωπηλασία είναι εθνικό άθλημα ενταγμένο στον εθνικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει την αναβάθμιση υποδομών όπως αυτή των Ιωαννίνων μέσω συνεργειών με πολλούς φορείς. Η Γενική Γραμματεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δούλεψαν πολύ, αναβάθμισαν τον χώρο και σύντομα θα επιλύσουμε και κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με το ιδιοκτησιακό. Με όλα αυτά, το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο και ειδικά σε σχέση με τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν εδώ το 2019, νομίζω ότι η Κωπηλασία ξαναμπαίνει σε ένα δρόμο καταξίωσης σε διεθνές επίπεδο».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη