allnews-epirus

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών στην Ένωση Γονέων Μαθητών



Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών με την ανακοίνωσή της  σχετικά με τα ζητήματα μεταστέγασης του  Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου ΣΑΠ (Σωματικά  Αναπήρων Παίδων) ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ της ανακρίβειας και του ωμού ψέματος.
Μια Ένωση που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαθητών έχει καταντήσει όργανο πολιτικής προπαγάνδας και κινείται με βάση συγκεκριμένο πολιτικό συμφέρον αντί του συμφέροντος των μαθητών της πόλης.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν οι κατηγορίες απέναντι στο Δήμο, την Περιφέρεια, την Εκπαίδευση, τους βουλευτές για την μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΣΑΠ οι οποίες είναι πέρα για πέρα αβάσιμες;
Αρχικά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το ζήτημα που έχει προκύψει ήλθε σε γνώση του Δήμου τον Φεβρουάριο του 2017 κι όχι εδώ και τρία χρόνια, όπως παραπλανητικά αναφέρει η Ένωση Γονέων, η οποία μάλιστα φτάνει σε σημείο να απαξιώνει την πολυετή και αναγνωρισμένη από όλους προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ και Μέριμνας, ταυτίζοντάς τες με επιχειρήσεις, ξεχνώντας εσκεμμένα το κοινωνικό τους έργο.
Κι επειδή στην ανακοίνωσή της έθεσε μερικά ερωτήματα, ας μας απαντήσει η Ένωση Γονέων που κατά τη γνώμη της έγκειται ο εμπαιγμός από τη μεριά του Δήμου όταν η ίδια έχει αρνηθεί όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχει προτείνει ο Δήμος Ιωαννιτών για την μεταστέγαση των δύο σχολείων και επιμένει μονάχα στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα για τον οποίο η Δημοτική Αρχή διερεύνησε αρχικά μόνο για τη μεταστέγαση των δύο νηπιαγωγείων που στεγάζονται μέχρι σήμερα στην Παπαζόγλειο;
Αν ενδιαφερόταν τόσο να βρεθεί λύση δεν θα απέρριπτε ελαφρά τη καρδία όλες τις εναλλακτικές επιλογές που δόθηκαν από το Δήμο, δύο μάλιστα σε σχολικά κτίρια έτοιμα, τα οποία με ελάχιστες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τα ζητήματα προσβασιμότητας και δεν θα επέμενε στην πρόταση που οριακά μπορεί να χωρέσει και τα τέσσερα σχολεία (δύο νηπιαγωγεία της Παπαζόγλειου και δύο σχολεία ΣΑΠ), σε βάρος όμως της καθημερινότητας όλων των μαθητών.
Αλλά προφανώς, η Ένωση Γονέων και τα πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω της δεν ενδιαφέρονται για τη λύση του προβλήματος.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για αδιαφορία εκ μέρους του Δήμου σε ότι έχει να κάνει με τις σχολικές μονάδες τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει παρεμβάσεις αναβάθμισης όχι μόνο στα κτίρια αλλά σε αυλές και σχολικά γυμναστήρια, ενώ μόλις πρόσφατα εξασφαλίστηκε 1 εκ. ευρώ για νέες παρεμβάσεις.
Είναι λοιπόν προφανές το ποιος ενδιαφέρεται και βρίσκει λύσεις για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ποιος τα εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος.
Ας σταματήσει λοιπόν η Ένωση Γονέων τις κατευθυνόμενες παρεμβάσεις της, χρησιμοποιώντας τα προβλήματα των παιδιών με αναπηρία και την αγωνία των γονιών τους για πολιτικές σκοπιμότητες κι ας προσπαθήσει έστω και τώρα να συμβάλει δημιουργικά στην εύρεση της καλύτερης λύσης για την μεταστέγαση των δύο σχολείων.


Δήμος Ιωαννιτων

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη