allnews-epirus

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη Γέφυρα της Πλάκας που είχαν αναλάβει Περιφέρεια και τοπικοί φορείς


Ολοκληρώθηκαν όλες οι πρόδρομες εργασίες που είχε αναλάβει η Περιφέρεια και οι άλλοι τοπικοί φορείς για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας και τώρα πλέον το κυρίως έργο θα υλοποιηθεί βάσει του διαγωνισμού που έχει πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.
«Από σήμερα – ανέφερε- είμαστε περήφανοι και σίγουροι ότι θα γίνει το γεφύρι της Πλάκας. Γιατί τελειώσαμε ότι αφορούσε τους ευαίσθητους χώρους που ήταν μέσα στο νερό. Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί, ήταν μια συνεργασία που δείχνει ότι όταν συνεργαζόμαστε βγάζουμε αποτέλεσμα. Αν εμείς  δεν είχαμε πάρει τοπικά τέτοιες ευθύνες δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το γεφύρι και αυτό πρέπει να είναι οδηγός για όλα τα ζητήματα».   
Η Υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου, τόνισε τα εξής:
«Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, από τη δική μας πλευρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα έχουμε προχωρήσει και με το Υπουργείο Υποδομών και έχουμε καταλήξει στον ανάδοχο. Η υπόθεση είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκεί και να συνεχίσει ο ανάδοχος το έργο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και όπως είπε ο Περιφερειάρχης, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν δεν είχαμε συνεργαστεί όλοι μαζί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πραγματικά δώσαμε ένα δείγμα ήθους, καλή διάθεσης, ετοιμότητας και κοινού ενδιαφέροντος από τρία Υπουργεία, τέσσερις φορείς – την Περιφέρεια, το Δήμο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Πολυτεχνείο-  για να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά από αυτή την εμπειρία επόμενη προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε μια μελέτη για την κατάσταση που βρίσκονται τα γεφύρια, ειδικά αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή και τον όγκο του νερού που τα απειλεί, έτσι ώστε να τα προλάβουμε με προληπτικές εργασίες. Το Γεφύρι της Πλάκας ήταν για εμάς ένα πολύ σημαντικό έργο που θα μας βοηθήσει να προστατέψουμε και τα άλλα γεφύρια στη χώρα»

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη