allnews-epirus

Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στην ΚΑ' Φεβρουαρίου


  
Το αποτύπωμά της σε μία ακόμα γειτονιά της πόλης αφήνει η Δημοτική Αρχή μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό ΚΑ’ Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που εκπόνησε και υλοποιεί όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών και αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μας σε κάθε γειτονιά και Δημοτικό Διαμέρισμα των Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Λιόντο, τον επίσης αντιδήμαρχο – υπεύθυνο για την πόλη των Ιωαννίνων, Νίκο Γκόλα, και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου, επισκέφτηκαν σήμερα την περιοχή της Καλούτσιανης με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό ΚΑ’ Φεβρουαρίου, τις παράπλευρες και τις καθέτους της.
«Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης, η οποία, όπως και πολλές άλλες, επλήγησαν βάναυσα στην περίοδο της κρίσης. Η Δημοτική Αρχή πιστή στη λογική της ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου ολοκλήρωσε σήμερα ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής, φέροντας σε πέρας μια στοχευμένη προσπάθεια για να μπει πλέον κι αυτή η γειτονιά σε νέους ρυθμούς.
Με σοβαρό σχεδιασμό παρεμβαίνουμε σε όλες  τις γειτονιές της πόλης και στις δημοτικές ενότητες. Με σημαντικές εργολαβίες κατανεμημένες σε όλο το δήμο αφήνουμε ένα σοβαρό και ποιητικό αποτύπωμα σε όλο το δήμο», τόνισε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος μίλησε για «έργα ολοκληρωμένα» εξηγώντας ότι η εργολαβία που εκτελέστηκε στην περιοχή της ΚΑ’ Φεβρουαρίου δεν αφορούσε μόνο την ασφαλτόστρωση αλλά και τη συνέχεια του ημιτελούς έργου ύδρευσης λόγω της έκπτωσης του εργολάβου.
Πιο συγκεκριμένα η εργολαβία περιείχε διέλευση οπτικών ινών, και εργασίες αποχέτευσης όμβριων, κατασκευής δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 600 μέτρων και σύνδεσης κατοικιών και καταστημάτων με αυτό.
 
 Ο κ. Μπέγκας κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα:
 «Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με βάση το σχεδιασμό μας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε τρεις νέες συμβάσεις για νέα έργα που αφορούν καινούργιες ασφαλτοστρώσεις ύψος 1 εκ. ευρώ,  το έργο των αντιπλημμυρικών και  αυτό της οδού Πανεπιστημίου. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε όχι μόνο πολλά, αλλά κυρίως ποιοτικά έργα σε όλο το Δήμο», κατέληξε.
Ο αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για το τεχνικό κομμάτι της παρέμβασης.
«Μιλάμε για μια εργολαβία 600.000 ευρώ η οποία ολοκλήρωσε παρεμβάσεις συνολικού μήκους 3 χλμ., 1.600 τ.μ. σε πεζοδρόμια και 22.000 τ.μ. σε ασφαλτοτάπητα στις οδούς ΚΑ’ Φεβρουαρίου, Μπάρκα, Ευθυμίου Τζάλλα, Μ. Αγγέλου, Δοσίου, Μολοσσών, Ριζάρη, Αιακιδών, Πλατεία Ειρήνης, Αλκέτα, Αγίου Κοσμά και Αρχιμήδη στην Ανατολή».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη συνολική αναβάθμιση της Καλούτσιανης έχουν ενταχτεί μεταξύ άλλων η ανάπλαση των πλατειών Σαπουτζάκη και αυτής στο Τζαμί καθώς και η αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.
Τέλος, ο κ. Γκόλας μίλησε για ένα από τα «καλύτερα παραδείγματα για τον τρόπο με τον όποιο σχεδιάσει και δρα η Δημοτική Αρχή», τονίζοντας ότι η επιλογή της ήταν να λειτουργεί με βάση ένα συνολικό σχεδιασμό για όλο το Δήμο.
«Επιλέγουμε να λειτουργούμε ολοκληρωτικά σε περιοχές που κανείς δεν ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας συνολικές κι όχι αποσπασματικές λύσεις. Είναι ένα από τα πολλά έργα που ολοκληρώθηκαν αυτή τη θητεία και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κι άλλα μέχρι το τέλος της, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός που έχουμε και για την επόμενη δημοτική περίοδο», υπογράμμισε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη