allnews-epirus

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για το τμήμα αυτοκινητοδρόμου Ιωάννινα – Κακαβιά



Με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα νέα έργα υποδομής καθώς και του αυτοκινητοδρόμου Ιωάννινα-Κακαβιά αναφέρουμε τα εξής :

Ένα από τα σημαντικότερα νέα έργα για την περιοχή της Ηπείρου μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού είναι αδιαμφισβήτητα η επέκταση της μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία. Το έργο μετατροπής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο του τμήματος Ιωάννινα-Κακαβιά είναι πλέον ένα από τα βασικά αναπτυξιακά έργα της περιοχή μας.

Τα τελευταία 2(δύο) χρόνια ακούμε από τη σημερινή κυβέρνηση πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου χωρίς όμως κανείς να ενημερώσει πως πρόκειται να κατασκευαστεί με τι χρονικό ορίζοντα έναρξης της κατασκευής αλλά και το πιο σημαντικό με ποια χρηματοδότηση.

Το έργο αυτό είναι απαραίτητο στην πορεία ολοκλήρωσης του άξονα της Ιονίας Οδού καθώς η ίδια αποτελεί το νότιο άκρο του Mediterranean corridor {Κροατία (Rijeka-Ploce), Μοντενέγκρο (Bar), Αλβανία (Tirana-Durres-Lezhe), Ελλάδα (σύνορα-Ηγουμενίτσα).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δεσμευτεί άμεσα στο να προχωρήσει η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά με χρονοδιαγράμματα και εξεύρεση συγκεκριμένων πόρων για την κατασκευή του έργου καθώς επίσης και η οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο.
                Σπύρος Κωνσταντόπουλος
                         Πολιτικός Μηχανικός
                         Τομεάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ΝΔ


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη