allnews-epirus

"Έφυγε" απο την ζωή ο Ορέστης Ντούλιας...


Ένας απο τους πλέον γνωστούς με πολύχρονη ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα των Ιωαννίνων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον Αθλητισμό, ο Ορέστης Ντούλιας έφυγε σήμερα απο την ζωή, χάνοντας την άνιση μάχη που έδινε εδώ και καιρό με την επάρατο νόσο.

Απο τα πρώτα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο Ορέστης Ντούλιας, ήταν ο "εργάτης" κυρίως στην προεκλογική περίοδο, οργανώνοντας τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, οργανώνοντας τις συνατήσεις, τις εκδηλώσεις κ.λ.π. κ.λ.π. Νυχθημερόν ήταν στις επάλξεις και έτοιμος να παρέμβει όπου χρειάζονταν να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Απο τους πλέον αγαπητούς στο ΠΑΣΟΚ της "χρυσής εποχής", αλλά και με θετική πάντα προσφορά με την εκλογή του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων με Νομάρχη το Νίκο Ζαρμπαλά πολλά πρόσφερε και στον Αθλητισμό των Ιωαννίνων, μέσα απο την διοίκηση της Εφορίας Σταδίου, αλλά και στην κατασκευή του Πανηπειρωτικού.
Έχαιρε την εκτίμηση των πολιτικών του αντιπάλων για τον ήπιο χαρακτήρα του και τις λύσεις που έδινε σε πρόβλήματα που προέκυπταν,
Η κόρη του Πέρση Ντούλια, με ανάρτησή της στο FB αποχαιρέτησε τον πατέρα της γράφοντας:
"«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο πατέρας μας Ορέστης Ντούλιας.
Βαθιά φιλάνθρωπος, για σχεδόν 50 χρόνια αφοσιώθηκε στα Γιάννινα και στους συνανθρώπους του. Μέσα από τις επαγγελματικές και τις πολιτικές του θέσεις προσπάθησε να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. 
Μας μεγάλωσε δίνοντας μας ό,τι είχε. Μας προετοίμασε για να στεκόμαστε μόνες μας στα πόδια μας. 
«Κάντε ότι θέλετε αρκεί όταν βγαίνετε στην πλατεία να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά», «Να βοηθάτε όπου και όποιον μπορείτε», «Μην πάρετε ποτέ ούτε ένα ευρώ που δεν σας ανήκει. Τα χρήματά σας ξοδέψτε τα όπως νομίζετε, αλλά όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα σκεφτείτε δυο φορές πριν το ξοδέψετε».
Τρεις φράσεις που τις επαναλάμβανε συνεχώς. Με αυτές ως οδηγό έζησε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιό του βίο.
Και έφυγε με καθαρή τη συνείδησή του: δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, βοήθησε όποιον μπορούσε, δεν πλούτισε από την πολιτική. Γεμάτος από την αγάπη της οικογένειας και των φίλων του, ικανοποιημένος με όλα όσα πρόσφερε, γαλήνιος με τις επιλογές του, θα ξανασυναντηθεί με τη μητέρα μας μετά από 10 χρόνια".


Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Περιβλέπτου αύριο (20/7) στις 5 μ.μ.
Θερμή παράκληση αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Καλό σου ταξίδι Ορέστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ορέστη Ντούλια, ο οποίος υπηρέτησε το Δήμο και την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από καίριες θέσεις ευθύνης και για πολλά χρόνια, με συνέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια, αλλά και πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς του τόπου, με αξιοζήλευτο δυναμισμό, δημοκρατική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα,  συνήλθε εκτάκτως και
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΟΜΟΦΩΝΑ
·          Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
·          Να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
·          Να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.
·          Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παπαδιώτης





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη