allnews-epirus

Επιστολή του Δημάρχου Δωδώνης στην ΠΕΔ για το Γηροκομείο



Επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ζητώντας από τον ίδιο αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με την λειτουργία του Γηροκομείου Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και στον κίνδυνο που υπάρχει να οδηγηθεί το ίδρυμα στο κλείσιμο εξ αιτίας του υπέρογκου προστίμου που έχει επιβληθεί επειδή φέρεται ότι διέπραξε τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας καυσίμων.
"Ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο μέσω της ανακοίνωσης των εργαζομένων του Γηροκομείου όσο και των δηλώσεων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας που Γηροκομείου ο οποίος δεν μετέχει καν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, προκύπτουν μείζονα ερωτήματα και σοβαροί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Ενδεικτικό είναι ότι αποδίδεται στο ίδρυμα η κατηγορία της λαθρεμπορίας καυσίμων διότι το ζέσταμα του νερού, που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, γίνεται, όπως αναφέρει η έκθεση ελέγχου, με πετρέλαιο θέρμανσης κι όχι κίνησης. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πετρελαίου προέρχεται από δωρεές", αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος.
Ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δομή καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων ατόμων από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο τομέα.
"Σήμερα στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, φιλοξενούνται ανήμποροι υπερήλικες και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας από το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου.
Είναι από τις σημαντικότερες δομές της περιοχής που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε έναν τομέα μάλιστα όπου το κράτος έχει αφήσει τεράστιο κενό.
Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής ώστε να το κρατήσουν όρθιο και να στηρίξουμε τον αγώνα της Μητρόπολης Ιωαννίνων να διαφυλάξει την λειτουργία του", επισημαίνει.
Ο κ. Ντακαλέτσης επισημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενώσει την φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιούργηθηκε ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου.
"Εκτιμώ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, του κορυφαίου μας οργάνου, θα πρέπει να συζητήσει το θέμα και να λάβει σχετική απόφαση, ενώνοντας τη φωνή του με την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του Γηροκομείου και με τον αγώνα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων", καταλήγει ο Δήμαρχος.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη