allnews-epirus

ΤΟ...ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΣΚΟΥΡΙΑΣ" ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...




«H προσοχή στη λεπτομέρεια κάνει την διαφορά», αλλά στα Γιάννινα αυτό δεν έχει θέση, γιατί απλούστατα, σε τούτη την πόλη, δεν δίνουμε προσοχή ούτε και στα πλέον οφθαλμοφανή για τα οποία δεν έπρεπε κάν να ασχολούνται οι πολίτες, γιατί έγκαιρα θα τα είχαν εντοπίσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ή της Περιφέρειας και θα εχίαν έγκαιρα βάλει τις διορθωτικές «πινελιές» τους, προκαλώντας μόνο κολακευτικά σχόλια απο τους συμπολίτες και επισκέπτες. 

Δυστυχώς όμως, όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου στην πόλη αμέσως θα εντοπίσεις κτυπητές παραλείψεις και εμφανή ίχνη εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Κατ΄αρχήν στα Γιάννινα ο Δήμος... αντιπαθεί το χρώμα. Από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν έβαλε ούτε μια πινελιά στις λευκές διαγραμμίσεις των δρόμων της πόλης, με εξαίρεση κάποιες  πρόχειρες διαβάσεις πεζών. 
Πλήρης αδιαφορία για τα πανάθλια στέγαστρα των αστικών λεωφορείων, τις ανύπαρκτες ή σκουριασμένες πινακιδες στάσεων λεωφορείων, τους ρυπαρούς υπόγειους κάδους απορριμμάτων, τις κατεστραμμένες και με σπασμένα τα τσιμεντένια ρείθρα νησίδες των δρόμων, σε...σε...






















Σήμερα το All News Epirus παρουσιάζει μια ακόμη εκτεταμένη εγκατάλειψη σε όλη την πόλη και αφορά τους σηματοδότες, κρεμαστούς ή σταθερούς.
 Η σκουριά τους  έχει  καλύψει και  οι εικόνες  θυμίζουν  "πόλη φάντασμα" που έχει εγκαταληφθεί. Το μόνο θετικό, είναι οτι συνεχίζουν να λειτουργούν....

Όλοι οι ειδικοί το γνωρίζουν, αλλά αυτό το απλό το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης... Η σκουριά «τρώει» το μέταλλο, το εξασθενεί και σύντομα θα αρχίσουν να καταρρέουν. Και καλύτερα να μη σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει σε ένα ισχυρό άνεμο και οι κρεμαστοί σηματοδότες να πέφτουν πάνω σε αυτοκίνητα...
Και να πούμε οτι το κόστος συντήρησης είναι μεγάλο? 
Με 50 κιλά χρώμα μπορούν να βάψουν και να αλλάξουν όψη, όλοι οι σηματοδότες της πόλης.
 Να εξαφανιστεί η αθλιότητα και να είναι ορατό το ενδιαφέρον των υπεύθυνων αυτής της πόλης, για τους σηματοδότες, πάνω στους οποίους έχουν στραμμένο το βλέμμα τους καθημερινά χιλιάδες οδηγοί και πεζοί.
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Από την ημέρα που πολύ κακώς διαλύθηκε η αξιόλογη 3η ΔΕΣΕ, οι διαγραμμίσεις στους δρόμους εξαφανίστηκαν, η καθαριότητα στους εθνικούς δρόμους επίσης, οι φωτισμοί κεντρικών δρόμων υπολειτουργούν, οι ενημερωτικές πινακίδες που καταστράφηκαν δεν αντικαταστάθηκαν, ή ξεθώριασαν και δεν διαβάζονται είτε απουσιάζουν εντελώς σε σημεία που ήταν απαραίτητες και οι σηματοδότες, παρουσιάζουν...σκουριασμένες εικόνες. 

Αν δεν απευθυνόμαστε σε "ώτα μη ακουόντων", στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Ιωαννίνων, να θυμίσουμε οτι το χρώμα της...σκουριάς πουθενά στον κόσμο δεν είναι το ενδεδειγμένο, φυσικά δεν αποτελεί "καλλιτεχνική έμπνευση" των Ιωαννίνων και κάποιος θα ενδιαφερθεί να το εξαλείψει?
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη