allnews-epirus

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Ο 47ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ...


Γιαννιώτης είναι ο 47χρονος πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς του μονοθέσιου αεροπλάνου που κατέπεσε το μεσημέρι στην θάλασσα κοντά στο Μεσολόγγι, κάνοντας την πτήση Πάτρα- μεσολόγγι, και τα ίχνη του οποίου μέχρι τώρα δεν εντοπίστηκαν. Στο μεταξύ σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που γίνονταν από το μεσημέρι ανοιχτά του Κρυονερίου. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στο νερό αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το αεροσκάφος.Ο ψαράς που ειδοποίησε και το Λιμενικό την στιγμή του συμβάντος βοήθησε με το να υποδείξει το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρέματα είναι τέτοια που μπορεί να έχουν μεταφέρει το αεροσκάφος σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που έπεσε στη θάλασσα. Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εκ νέου την αναζητηση προκειμένου να βρεθεί ο πιλότος Παναγιώτης  Κεφαλάς. 
Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου.  Οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν ωστόσο ελπίζουν σε ένα θαύμα.
Ο 47χρονος πιλότος διαμένει στην Πάτρα  και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγυιάς ενώ έχει καταγωγή απο το Χαροκόπι  Ιωαννίνων.
Ειναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά. Το ένα μαθητής γυμνασίου και το άλλο δημοτικού. 
Ο πιλότος τελευταία επικοινωνία είχε στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου Βασίλης Πρεβεζάνος σε δηλώεις του είπε: «Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, “υπερελαφρό” είναι ο τύπος του. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής και από μαρτυρίες ατόμων που τον είδαν να φεύγει,  υπήρχε ένας επιβαίνων. Έφυγε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και θα επέστρεφε. Το αεροπλάνο του δεν ανήκε στην Αερολέσχη Μεσολογγίου, είναι ιδιωτικό και το φιλοξενούσαμε εδώ. Ο πιλότος είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μηχανικός, πρόσφατα συνταξιούχος και καθηγητής Πανεπιστημίου».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη