allnews-epirus

Μαθητές του Αρσάκειου Γυμνάσιου Ιωαννίνων κέρδισαν το 1ο βραβείο στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ/JA Greece

 Με ένα Μυρμήγκι - Ant που παρακολουθεί την πτώση της τιμής προϊόντων... 

"Ant" (Μυρμήγκι στα ελληνικά) είναι μία εφαρμογή που ενημερώνει για την πτώση των τιμών και κάνει πιο εύκολες τις ηλεκτρονικές αγορές. Με τη μαθητική εικονική επιχείρηση "Ant" μαθητές της Γ’ τάξης του Αρσάκειου Γυμνάσιου Ιωαννίνων απέσπασαν το πρώτο βραβείο στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολουθεί την πτώση της τιμής προϊόντων που επιλέγει ο χρήστης και τον ενημερώνει όταν φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να τα αγοράσει.
"Η αναζήτηση προϊόντων γίνεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: O πρώτος είναι με την αντιγραφή και επικόλληση του υπερσυνδέσμου ενός e-shop, ο δεύτερος είναι με το σκανάρισμα μιας φωτογραφίας από ένα παπούτσι ή ένα ρούχο, ώστε να εμφανίζονται άλλα παρόμοια αποτελέσματα ή και το ίδιο σε χαμηλότερη τιμή. Η τρίτη επιλογή είναι η αναζήτηση του προϊόντος στα συνεργαζόμενα καταστήματα και η τέταρτη η κοινοποίηση. Στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει την τιμή στο προϊόν που θέλει να παρακολουθήσει, έτσι ώστε να ενημερωθεί με μήνυμα ή email σε περίπτωση που φθάσει στην επιθυμητή τιμή" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαρκέλλα Καλούδη, υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών της Ant.
"Ήταν μία ιδέα όλης της τάξης, σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία να μπαίνεις σε ηλεκτρονικά site για να βλέπεις πότε αλλάζει η τιμή. Το Μυρμήγκι είναι εργατικό και ψάχνει, γι αυτό επιλέξαμε το όνομα Ant" ανέφερε η Μαρτίνη Αλίκη, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης. "Το logo το σχεδιάσαμε μόνοι μας και με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε ψηφιακή μορφή" διευκρίνισε.
Για μία ιδιαίτερα καινοτόμα εφαρμογή έκανε λόγο Μαρία Δανίκα, διευθύνουσα σύμβουλος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης "Ant" σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παρόμοια στην Ελλάδα.
Όσον αφορά την εμπειρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019", του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, οι μαθητές υπογράμμισαν ότι αποκόμισαν πολλά οφέλη και τους βοήθησε στον επαγγελματικό προσανατολισμό. "Καταφέραμε να μάθουμε τόσα πολλά χρήσιμα πράγματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τους οικονομικούς όρους και πως να χειριζόμαστε μία τέτοια εφαρμογή, μάθαμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και να χωρίζουμε τις αρμοδιότητες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" ανέφερε η Μαρία Δανίκα.
Το πρώτο βραβείο απένειμαν στους δημιουργούς του Ant ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τους "Ράδιο Αρβύλα".
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη