allnews-epirus

Ασθμαίνει το κίνημα των κίτρινων γιλέκων

Για ένα ακόμα Σάββατο, το 18 κατά σειρά, κατεβαίνουν στους γαλλικούς δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα». Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λεηλατήθηκαν ξανά καταστήματα στην Λεωφόρο των Ηλυσίων.
Τη θέλουν μαζική τη σημερινή κινητοποίηση τα κίτρινα γιλέκα, ικανή να σηματοδοτήσει μια νέα καμπή ώστε να δοθεί νέα ώθηση στο κίνημα που είχε αρχίσει να χάνει τη δυναμικότητά του. Ας σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο ο αριθμός των διαδηλωτών στους γαλλικούς δρόμους έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 30.000
Η σημερινή 18η κινητοποίηση συμπίπτει με το τέλος του διαλόγου με την κοινωνία που ξεκίνησε ο γάλλος πορόεδρος Μακρόν αντιδρώντας στις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων ολοκληρώθηκε χθες. Σήμερα αναμένονται πολλές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα εκτός της κύριας στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Παράλληλα αναμένεται ότι οι διαδηλωτές θα μπλοκάρουν για μια ακόμα φορά νευραλγικά σημεία του περιφερειακού της πρωτεύουσας προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Διορία στον πρόεδρο Μακρόν από τα κίτρινα γιλέκα
Για μια ακόμα φορά την πλήρωσαν καταστήματα και περίπτερα.
Για μια ακόμα φορά την πλήρωσαν καταστήματα και περίπτερα.
Οι ηγέτες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων προτίθενται να θέσουν διορία στον πρόεδρο Μακρόν για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους που αφορούν τη μείωση της φορολογίας και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.
Από την πλευρά της πάντως η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα με την κινητοποίηση 5.000 ανδρών για προληπτικούς ελέγχους και την αντιμετώπιση τυχόν ταραχών από ακτιβιστές και τα λεγόμενα «μπλακ μπλοκ» που εκτιμάται ότι θα δώσουν το παρόν στα συλλαλητήρια.
Τη σημερινή μέρα επέλεξαν και οι οργανωτές της μεγάλης πορείας για το κλίμα και τη σωτηρία του πλανήτη, που ονομάζουν «Πορεία του αιώνα». Έρχεται σαν συνέχεια της χθεσινής διαμαρτυρίας των μαθητών. Με τη σημερινή πορεία επανέρχεται στο προσκήνιο και ο παραιτηθείς πρώην υπουργός Νικόλα Ιλό με σύνθημα : «Ας συμφιλιωθούμε με τη φύση».
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη