allnews-epirus

Ο Χρ. Μπαϊλης στην έκθεση “Εικαστική Διαδρομή στα Επτά Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου” στην Αθήνα



Στη Ν. Σαμψούντα συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Σε μια ξεχωριστή   εκδήλωση για την ανάδειξη  της  πολιτιστικής κληρονομιάς της Πρέβεζας και ολόκληρης της Ηπείρου  , τα εγκαίνια της έκθεσης “Εικαστική Διαδρομή στα Επτά Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”  που πραγματοποιήθηκε στον χώρο τέχνης ”ΣΤΟ art ΚΟΡΑΗ" " στην Αθήνα , παρέστη ο  υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής του  συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία” Χρήστος Μπαϊλης.

Ο κ.Μπαϊλης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλλαν στην  δημιουργία της Εικαστικής  Διαδρομής  ενώ στον χαιρετισμό του   εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες τόσο στον Πρόεδρο του Ιδρύματος “Ακτία Νικόπολις” Νίκο Καράμπελα για την πρωτοβουλία  της δράσης όσο και στον   Πρεβεζάνο  καλλιτέχνη  Λέανδρο  Σπαρτιώτη ο οποίος “υπογράφει” τα έργα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Ν.Σαμψούντα  για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στον χαιρετισμό του   ο κ. Μπαϊλης  δήλωσε την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του  στο αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας  του Ποντιακού Ελληνισμού από την Διεθνή Κοινότητα υπογραμμίζοντας ότι έστω και τώρα  με αυτό τον τρόπο θα δικαιωθούν ηθικά  οι απόγονοι των ανθρώπων εκείνων που είτε βρήκαν φρικτό θάνατο είτε αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους  βιώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της νεώτερης ιστορίας.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη