allnews-epirus

ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ LED ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ...



Η ακύρωση απο τον Δήμο του διαγωνισμού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την αντικατάσταση των φωτιστικών του δήμου με νέα τεχνολογίας LED, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις απο τις παρατάξεις που δεν συνεργάζονται  με την Δημοτική Αρχή, οι οποίες ζητούν το όλο θέμα να έλθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντίθετοι είναι και οι εργαζόμενοι στον Δήμο.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Θ. ΜΠΕΓΚΑ
Από την παράταξη του Θ. Μπέγκα σε ανακοίνωση τονίζονται τα παρακάτω:
"Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο προκειμένου να φανερώσει τις πραγματικές του διαθέσεις για το πως θέλει να διοικήσει το Δήμο.
Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να φανεί ο νέος Δήμαρχος ανακόλουθος των δικών του δηλώσεων τις οποίες έκανε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τότε που δεσμευόταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και θα παραμείνει το κυρίαρχο Όργανο του Δήμου.
Σήμερα λοιπόν, ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή επέλεξαν την Οικονομική Επιτροπή και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρώσουν το διαγωνισμό για την αντικατάσταση των φωτιστικών του δήμου με νέα, τεχνολογίας LED, ο οποίος είχε φτάσει στη φάση της κατάθεσης προσφορών.
Επέλεξαν δηλαδή ένα περιορισμένο συλλογικό Όργανο, εκεί όπου με το νέο νόμο της Ν.Δ. έχουν την πλειοψηφία.
Σε μια συνεδρίαση φιάσκο, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και τεκμήρια τα μέλη που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προτείναμε.
Αρνήθηκαν στο κυρίαρχο Όργανο του Δήμου να εκφραστεί και μας έδειξαν από πολύ νωρίς πως φοβούνται την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ όλων των παρατάξεων, επιλέγοντας ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον για να προωθήσουν τις προτάσεις τους.
Με τη στάση τους αυτή αποδεικνύεται για πρώτη φορά η αλήθεια της θέση μας ότι δηλαδή η «Νέα Εποχή» ποτέ δεν επιθυμούσε συνεργασία με τη δική μας παράταξη, γιατί προφανώς η δημοτική αρχή που είχε στο μυαλό της στηρίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο από το δικό μας.
Γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι εμείς δεν θα παραδίδαμε ποτέ ένα δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες, παρά μόνο ως έσχατη λύση ανάγκης.
Για το λόγο αυτό άλλωστε η δική μας Δημοτική Αρχή προχώρησε το διαγωνισμό με τον τρόπο που το έκανε, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του φωτισμού".

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ
"Ενόψει της συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, καταθέτουμε το παρόν υπόμνημα με το οποίο θέλουμε να εκφράσουμε τις έντονες αντιρρήσεις μας για  την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών.
Καταρχήν θεωρούμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας δεν διαθέτει την θεσμική και πολιτική νομιμοποίηση για να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα, ελλείψει μάλιστα αιτιολογημένης υπηρεσιακής εισήγησης, κατά παρέκκλιση της πάγιας τακτικής που ακολουθείται για θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής.  Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την 155/2019 ομόφωνη απόφαση του στις 27/03/2019 είχε εγκρίνει τη μελέτη για τη μικτή σύμβαση με τίτλο "Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED" που αφορά την ολοκληρωμένη παρέμβαση στον οδοφωτισμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και τη μορφή χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παρέμβασης. Κατά τη συζήτηση του θέματος δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά από καμία παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου για δήθεν ελλιπή και αποσπασματική παρέμβαση, αλλά και καμία αντίρρηση ή εναλλακτική πρόταση για τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου. Αντιθέτως, είχε εκφραστεί η βούληση του Συμβουλίου για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του, άποψη που θεωρούμε ότι απηχεί και την επιθυμία όλων των συνδημοτών μας.
Για τον λόγο αυτό, αλλά και για τη μεγάλη σημασία του έργου από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης, η θέση μας είναι ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου μας ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις και, κυρίως, αυτές που δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή. Η αποδοχή της πρότασης μας αυτής κρίνεται επιβεβλημένη για τον πρόσθετο λόγο ότι οι παρατάξεις "Γιάννενα Τώρα" και "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" που σήμερα συνδιοικούν το Δήμο και συναποτελούν την τωρινή Δημοτική Αρχή που εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού είχαν  υπερψηφίσει την έγκριση της μελέτης και οφείλουν να απαντήσουν θεσμικά για το αν αναιρούν και για ποιούς λόγους εκείνη την απόφαση τους.
Επιπλέον, δύναται να εγγυηθεί η Δημοτική Αρχή ενώπιον του Δημοτικού μας Συμβουλίου ότι ο Δήμος δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική και οικονομική ζημία από τυχόν προσφυγές σε ένδικα μέσα για αποζημιώσεις των εταιρειών που ήδη έχουν καταθέσει φακέλους, έχουν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές και έχουν αφιερώσει χρόνο και πολύτιμους οικονομικούς πόρους για τη σύνταξη και υποβολή τους ?
Κύριε πρόεδρε, η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι αιφνιδιαστική, παντελώς αναιτιολόγητη και βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου διότι:
1. Ακυρώνει έναν νομιμότατο διαγωνισμό τη στιγμή που ήδη έχουν κατατεθεί προσφορές και θα μπορούσε να συμβασιοποιηθεί ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους και να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης υλοποίηση του μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2020, με προφανή τα άμεσα περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για τους δημότες στην περιοχή παρέμβασης.
2. Δεν κατατίθεται καμία τεκμηριωμένη, κοστολογημένη και τεχνικοοικονομικά ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση. Το μόνο που αναφέρεται στην εισήγηση του Αντιδημάρχου είναι η αόριστη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μεταβάλλει το φυσικό αντικείμενο του έργου και, πιο σημαντικό, τον τρόπο χρηματοδότησης του με μια διαδικασία (μόχλευση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης) που έχει ακολουθηθεί από ελάχιστους Δήμους στη χώρα με τεράστιες ενστάσεις βάσει και των σχετικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί, και με αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις ως προς τα οικονομικά οφέλη ενός Δήμου. Κοινό σημείο των εν λόγω συμβάσεων είναι η αποπληρωμή της επένδυσης μέσω δέσμευσης των δημοτικών τελών υπέρ του Αναδόχου έως και την πλήρη εξόφλησης της. Ουσιαστικά ο Ανάδοχος θα εξασφαλίσει ένα εγγυημένο εισόδημα, ανεξάρτητα από τα έσοδα που αναλογούν στο Δήμο από τα δημοτικά τέλη. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν επαρκούν τα χρήματα του λογαριασμού για την πληρωμή της εταιρείας, θα συμπληρώνονται από κεφάλαια του τακτικού προϋπολογισμού του Δήμου. Επιπλέον, ο Ανάδοχος θα πρέπει να αποπληρωθεί και για το κόστος δανεισμού για τη χρηματοδότηση της επένδυσης αλλά και για το ποσοστό κέρδους που θα έχει. Μιλάμε δηλαδή για εκχώρηση, χωρίς κανέναν έλεγχο από το Δήμο, των χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των δημοτικών τελών.
3. Αποκλείει τη δυνατότητα υποβολής προς ένταξη του εν λόγω έργου στην Πρόσκληση 81/2018 "Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών μεταφορών και κέντρων" της Περιφέρειας Ηπείρου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 01/11/2019 και προϋπολογισμό (συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη) 12.217.750 ευρώ με τη διαδικασία της αναδρομικής επιλεξιμότητας. Σε περίπτωση υποβολής και ένταξης του έργου, ο Δήμος θα αποδεσμεύσει το ποσό που αφορά την προμήθεια νέων λαμπτήρων ύψους περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορεί εκ νέου να διαθέσει είτε για τη μείωση των δημοτικών τελών ή για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλων των λαμπτήρων σε όλο τον Δήμο, με προφανές το οικονομικό όφελος. Σημειωτέον ότι η δυνατότητα ένταξης δεν θα υπήρχε αν το έργο είχε πηγή χρηματοδότησης τον δανεισμό ή τα ιδιωτικά κεφάλαια.
4. Μεταθέτει στο πολύ μακρινό μέλλον (έως και 5 χρόνια) την ολοκλήρωση της νέας παρέμβασης που προτείνει η Δημοτική Αρχή λόγω του μεγάλου χρόνου ωρίμανσης των νέων τεχνικών και χρηματοοικονομικών μελετών που απαιτούνται, αλλά και του αμφίβολου αποτελέσματος της μελέτης κόστους - οφέλους που θα εκπονηθεί για τη σκοπιμότητα χρηματοδότησης της επένδυσης από ιδιωτικά κεφάλαια. Επιπλέον, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν έως τη δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, όπως έχει δείξει η εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις άλλων Δήμων. Το αποτέλεσμα θα είναι η μη άμεση εξοικονόμηση πόρων η οποία θα προέκυπτε από την χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση του έργου που εμείς δημοπρατήσαμε.
5.  Η εναλλακτική "πρόταση" της Δημοτικής Αρχής πάσχει από παντελή έλλειψη στοιχείων και τεκμηριωμένων οικονομοτεχνικών δεδομένων. Η δε εκτίμηση της ότι ο Δήμος διαθέτει περί τα 33.000 φωτιστικά σώματα απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα αφού , σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας που έχει εκπονηθεί, παραληφθεί και εγκριθεί από το Δήμο, τα φωτιστικά σώματα ανέρχονται περίπου στις 12.000
Κύριε πρόεδρε, η Δημοτική μας Αρχή σχεδίασε, μελέτησε, ωρίμασε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση ενός από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη που αφορά χιλιάδες συνδημότες μας. Η πολιτική μας απόφαση ήταν να χρηματοδοτηθεί πλήρως από το πλεόνασμα στα ανταποδοτικά τέλη που με πολλή προσπάθεια επιτύχαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, παρά τις απανωτές μειώσεις τελών που εφαρμόσαμε. Χτίσαμε έτσι, ένα ικανό απόθεμα για τη χρηματοδότηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που δεν περιλαμβάνει μια απλή αντικατάσταση λαμπτήρων, μακριά από ριψοκίνδυνες εναλλακτικές επιλογές (δανεισμός, ιδιωτικά κεφάλαια). Παράλληλα, ωριμάσαμε μια υποδειγματική μελέτη με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις, η οποία απαιτούσε έναν ικανό χρόνο ολοκλήρωσης λόγω των πρωτόγνωρων τεχνικών και άλλων ιδιομορφιών ενός τέτοιου έργου. Όπως προαναφέρθηκε, η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο των παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των παρατάξεων "Γιάννενα Τώρα" και "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" που σήμερα έχουν συμπράξει επίσημα με τη Δημοτική Αρχή. Άραγε αναιρούν σήμερα εκείνη την απόφαση τους που πήραν μόλις 5 μήνες πριν? Υιοθετούν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ακύρωση του διαγωνισμού και τη δημοπράτηση ενός ουσιαστικά άλλου έργου με μια νέα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας και ωφέλειας διαδικασία, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν? Επιλέγουν την αυτοαναίρεση τους? Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους στο μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει επί του θέματος, δηλαδή το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Ας αναρωτηθούν οι Γιαννιώτες για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή επιλέγει να μην υποβάλλει προς ένταξη το έργο σε ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την μηδενική επιβάρυνση του Δήμου και αποδεσμεύοντας το ποσό αυτό ώστε να κατευθυνθεί σε μείωση δημοτικών τελών ή σε άλλα παρεμφερή έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα που τόσο ανάγκη έχει η πόλη. Κρίνουμε την επιλογή αυτή, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση με ιδιωτικά κεφάλαια, από περίεργη έως εξαιρετικά ύποπτη. Είναι μια επιλογή που στερείται οποιασδήποτε σοβαρής τεκμηρίωσης και αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα μη χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Πότε, άραγε, η παράταξη του Δημάρχου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση? Το ερώτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι προεκλογικά ποτέ δεν ετέθη κάτι τέτοιο από τον κ. Ελισάφ, σε αντίθεση για παράδειγμα με την εκπεφρασμένη βούληση του να σταματήσει και άλλα σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν από τη δική μας Δημοτική Αρχή (π.χ. ανάπλαση κεντρικής πλατείας μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό). Τέτοιο θέμα δεν ετέθη ούτε καν όταν στις 27 Μαρτίου, δυο μόλις μήνες πριν τις εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της μελέτης. Μήπως τελικά ο κ. Ελισάφ, μετά και την εκλογή του ως Δήμαρχος, αποφάσισε να εφαρμόσει μια κρυφή ατζέντα, έχοντας αποκρύψει από τον Γιαννιώτικο λαό τις πραγματικές του προθέσεις? Τι άλλο σκέφτεται να γκρεμίσει?
Δεν είναι τυχαίο, και προς επιβεβαίωση των ανησυχιών μας, το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος αποκάλυψε για πρώτη φορά τις προθέσεις του με προσωπική επιστολή που παρέδωσε στις 5 Αυγούστου στον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Θωμά Γιωτίτσα και την οποία καταθέτουμε στα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ώστε οι συνδημότες μας να λάβουν γνώση όλων των γεγονότων. Η επιστολή αυτή, πέραν του προσβλητικού της ύφους και των απαράδεκτων απειλών που εκτοξεύει ("Σας καθιστώ υπεύθυνους για τη στρέβλωση που επιχειρείτε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα του Δήμου μας..."), βρίθει ανακριβειών και φανερώνει πλήρη άγνοια βασικών οικονομικών πρακτικών ενός Δήμου καθώς, εκτός των άλλων, αναφέρει χαρακτηριστικά : "Είναι πέραν κάθε χρηστής διοίκησης και κοινής λογικής να σπαταλούνται οικονομικοί πόροι - στη συγκεκριμένη περίπτωση 3.000.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου - τη στιγμή που το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για άλλους σκοπούς ΜΗ ανταποδοτικού χαρακτήρα". Δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ανταποδοτικού χαρακτήρα και πουθενά αλλού? Αν κάποιος πρέπει να καταστεί σήμερα υπεύθυνος για μια προκλητική στρέβλωση σε ένα όντως κορυφαίο ζήτημα για το Δήμο μας, αυτός είναι μόνο ο κ. Δήμαρχος.
Η παράταξη μας "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" οφείλει να διαφυλάξει το συμφέρον των Γιαννιωτών. Για το λόγο αυτό,
α. Θα ασκήσει όλα τα νόμιμα διοικητικά μέσα για την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής
β. Θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν και να ενημερωθούν πλήρως οι συνδημότες μας.
γ. Θα καταγγείλει με όλους τους τρόπους τη Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη μεθόδευση που, αιφνιδιαστικά, επιχειρεί σε ένα θέμα που άπτεται του δημόσιου συμφέροντος.
δ. Θα απαιτήσει από τη Δημοτική Αρχή την άμεση κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης που αναφέρει, με πλήρη και τεκμηριωμένα στοιχεία για τη σκοπιμότητα, χρονική διάρκεια και τεχνικοοικονομική αρτιότητα που απαιτούνται.    

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Για το ίδιο θέμα, η παράταξη της Τ. Καλογιάννη, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
"Σήμερα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, με διάφορα θέματα προς συζήτηση, ένα εκ των οποίων ήταν το παρακάτω:

Ακύρωση του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED», προϋπολογισμού 3.000.000,00€ με Φ.Π.Α. με συστημικό αριθμό ΕΣΗΔΗΣ 77238, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Βάββα.
Ο Αντιδήμαρχος εισηγήθηκε την ακύρωση του διαγωνισμού και ανακοίνωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED που θα καλύπτει τουλάχιστον το 70% της συνολικής εγκατάστασης του Δήμου και στην χρηματοδότηση της επένδυσης αυτής με μόχλευση πόρων από τον Ιδιωτικό Τομέα, σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), με βάση τις διατάξεις του Ν. 3855/2010. 
Επί του θέματος αυτού η παράταξη μας ψήφισε ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΜΕΙΖΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020. 
Για τη θέση μας αυτή, ισχύουν τα παρακάτω:
1.     Η παράταξή μας διαφωνεί με τον τρόπο διακήρυξης που η προηγούμενη δημοτική αρχή προχώρησε στην αναδιάρθρωση του συστήματος του Δημοτικού φωτισμού, διότι, σήμερα, ενώ υπάρχουν άλλα πιο πρόσφορα χρηματοδοτικά πλαίσια για την υλοποίηση έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα, προτίμησε την υλοποίησή του με ανάλωση του ταμειακού διαθέσιμου του Δήμου.
2.     Η παράταξη μας διαφωνεί και με την νυν δημοτική αρχή, τόσο επί της διαδικασίας εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση, όσο και επί της ουσίας όπως προκύπτει από την εισήγηση του Κου Αντιδημάρχου, γιατί:
i.          Δεν κατατέθηκε καμία σχετική εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην οποία να τεκμηριώνονται οι λόγοι της προτεινόμενης ακύρωσης του διαγωνισμού.
ii.     Επιλέγει μία αόριστη «μελλοντική» υλοποίηση του έργου, αποσπασματική και ως «…απλή προμήθεια φωτιστικών σωμάτων…»,
iii.    Επιλέγει την κάλυψη «…τουλάχιστον του 70% της συνολικής εγκατάστασης του Δήμου…» και όχι την ένταξη του συνολικού αντικειμένου της ενεργειακής αναβάθμισης του οδικού φωτισμού του Δήμου, στο χρηματοδοτικό πλαίσιο που προβλέπεται στις διατάξεις του ν. 3389/2005 «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΦΕΚ 232 Α/22.09.2005).
iv.    Με τον προτεινόμενο «μελλοντικό» τρόπο υλοποίησης, η Δημοτική Αρχή δεν περιλαμβάνει στο αντικείμενο του έργου την αποκατάσταση των βλαβών/φθορών που αφορούν το οδικό και αστικό οδοφωτισμό και των  συνοδών έργων, την αναβάθμιση, συντήρηση και εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του δικτύου αυτού, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεδιαχείρισης και ελέγχου της λειτουργίας του.
Τέλος, προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή:
A.     Την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ως μείζον και άμεσης προτεραιότητας θέμα.
B.     Να υποβάλλει φάκελο προς χρηματοδότηση του έργου «Προμήθειας φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED», προϋπολογισμού 3.000.000,00€ με Φ.Π.Α. με συστημικό αριθμό ΕΣΗΔΗΣ 77238, στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020», στο πλαίσιο της, ανοικτής πρόσκλησης 2188/18-07-2019.
C.     Να προκηρύξει Διεθνή Διαγωνισμό και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναζήτηση νέου εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ Α.Ε.), που θα τροφοδοτεί:
·      με φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια όλες τις υφιστάμενες παροχές των Δημοτικών εγκαταστάσεων και κυρίως της ΔΕΥΑΙ και
·      με ειδική προνομιακή τιμολόγηση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου, καθώς και των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών, οι οποίοι πρέπει να πιστοποιηθούν ως προς τις ιδιότητες αυτές, μέσω της ηλεκτρονικής τους καταγραφής σε ειδικό μητρώο του Δήμου, το οποίο πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσει η δημοτική αρχή".

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων έχει διακηρυγμένη θέση ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, επιχειρηματικής δράσης στους Δήμους, ανταποδοτικής λειτουργίας και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που επιβαρύνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα λαϊκά στρώματα. Από αυτή την άποψη οφείλουμε να καταγγείλουμε την ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια LED, που συζητείται σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με την αιτιολόγηση της αλλαγής της χρηματοδότησης και του μεγέθους του έργου. Ως Σύλλογος έχουμε άποψη για το μέγεθος του έργου, αλλά αυτό είναι καθαρά διοικητική απόφαση. Αυτό που αποτελεί όμως πολιτική απόφαση με την οποία διαφωνούμε είναι η ακύρωση της προμήθειας -την ώρα μάλιστα που υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο ΕΣΠΑ και μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου- για να προχωρήσει το έργο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). 
Με άλλα λόγια, προκρίνεται η χρηματοδότηση με τρόπο τέτοιο που να αναλάβει κάποια εταιρία να αγοράσει και να αντικαταστήσει τις λάμπες, με αμοιβή τμήμα των εσόδων από τα ανταποδοτικά του Δήμου για πολλά χρόνια, την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να επιχορηγηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και να μειωθούν επιτέλους τα ανταποδοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 Τα ανταποδοτικά του Δήμου Ιωαννιτών είναι από τα πιο ακριβά πανελλαδικά. Η παραχώρηση σε ιδιώτη του ηλεκτροφωτισμού ή και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με τα ανταποδοτικά, το μόνο που θα εγγυηθεί είναι ότι θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές (αν δεν αυξηθούν κιόλας με την αύξηση των τιμών του ρεύματος) ώστε να εξασφαλίζεται το κέρδος του ιδιώτη που θα αναλάβει το ΣΔΙΤ. 
Αγωνιζόμαστε για πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος, για να μην πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα τα δεκάδες χαράτσια που επιβάλλουν οι δήμοι, να καταργηθούν τόσο τα ανταποδοτικά όσο και όλοι οι άδικοι φόροι για τα λαϊκά στρώματα.
 Αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες τέτοιες που να είναι σε θέση όλο το χρόνο (όχι μόνο όταν προσλαμβάνονται συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας) να γίνονται τα έργα από τους δημοτικούς υπαλλήλους και όχι από εργολάβους ή ΣΔΙΤ.
 Θέλουμε δήμους στην υπηρεσία των λαϊκών στρωμάτων, όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων".

9 Σχόλια

  1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε άλλο σκοπό; Αν ναι, θα σας συμβουλέψω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω της {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ή {WhatsApp: +447903159998}.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group.
    - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε με δική σας άνεση
    - Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατ. Ευρώ
    - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - Ετήσιο επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    -Η συναλλαγή δανείου σας είναι 100% ασφαλής μαζί μας.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί αυτή η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλετε αίτηση με την Sunshine Financial Group, υποβάλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, παρακαλώ γράψτε στο email ή τον αριθμό παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δάνειο.
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998

    Ένα κατάλληλο δάνειο για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

    Γεια σας, αγαπητοί μου άνθρωποι, είμαι η Linda McDonald, που ζει σήμερα στο Ώστιν του Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι τώρα χήρα με τρία παιδιά και έμεινα σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2018 και χρειάστηκα να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες δανειοδοτικές εταιρείες τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία και οι περισσότερες τράπεζες έσβησαν την πίστωσή μου, δεν πλήρωσαν τα θύματα εκείνα που τους αποκαλούν δανειστή αυτοχρηματοδότησης είναι όλα απάτη, ό, τι θέλουν είναι χρήματα και δεν ξέρεις από αυτά ξανά το έχουν κάνει σε με δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74hours γι 'αυτό θα σας συμβουλεύσει να επικοινωνήσετε με τον κ. Δαβίδ εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον πληρώσετε στο χρόνο που μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Δεν υπάρχει πιστωτικός έλεγχος, δεν υπάρχει συνυπογράφος με μόνο επιτόκιο 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής εάν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εξασφαλίσεις, επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειό σας

    Προσφέρουν κάθε είδους κατηγορίες δανείων

    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 χρόνια)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Μεσοπρόθεσμο δάνειο (10_20)
    Προσφέρουν δάνειο όπως
    Εγχώριο δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρέος .......
    Δάνειο σπουδαστών .........., Επιχειρηματικό δάνειο εκκίνησης
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., δάνειο εταιρείας .............. κλπ
    Email .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όταν πρόκειται για χρηματοπιστωτική κρίση και δάνειο, τότε ο Δαβίδ Wilson δάνειο είναι ο χρηματοοικονομικός χώρος για να πάει παρακαλώ απλά να του πω ότι η κ. Linda McDonald σας κατευθύνει Καλή τύχη ................... ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
    Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap.

    Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

    Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

    Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία.

    ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια
    √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες.
    √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας
    √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις
    √100% έγκριση δανείου
    ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

    Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

    Γεια σας, αγαπητοί μου άνθρωποι, είμαι η Linda McDonald, που ζει σήμερα στο Ώστιν του Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι τώρα χήρα με τρία παιδιά και έμεινα σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2018 και χρειάστηκα να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες δανειοδοτικές εταιρείες τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία και οι περισσότερες τράπεζες έσβησαν την πίστωσή μου, δεν πλήρωσαν τα θύματα εκείνα που τους αποκαλούν δανειστή αυτοχρηματοδότησης είναι όλα απάτη, ό, τι θέλουν είναι χρήματα και δεν ξέρεις από αυτά ξανά το έχουν κάνει σε με δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74hours γι 'αυτό θα σας συμβουλεύσει να επικοινωνήσετε με τον κ. Δαβίδ εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον πληρώσετε στο χρόνο που μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Δεν υπάρχει πιστωτικός έλεγχος, δεν υπάρχει συνυπογράφος με μόνο επιτόκιο 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής εάν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εξασφαλίσεις, επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειό σας

    Προσφέρουν κάθε είδους κατηγορίες δανείων

    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 χρόνια)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Μεσοπρόθεσμο δάνειο (10_20)
    Προσφέρουν δάνειο όπως
    Εγχώριο δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρέος .......
    Δάνειο σπουδαστών .........., Επιχειρηματικό δάνειο εκκίνησης
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., δάνειο εταιρείας .............. κλπ
    Email .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όταν πρόκειται για χρηματοπιστωτική κρίση και δάνειο, τότε ο Δαβίδ Wilson δάνειο είναι ο οικονομικός χώρος για να πάει παρακαλώ απλά να του πω ότι η κ. Linda McDonald σας κατευθύνει Καλή τύχη ................... ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τις καλύτερες ευχές
    Για όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε ή χρειάζεστε ένα δάνειο
    Επικοινωνήστε μόνο με το ALAIN FESTOR
    Και δεν θα απογοητευτείτε.
    Με αυτόν τον υπέροχο άνδρα ALAIN FESTOR
    Έλαβα το ποσό του δανείου 35.000 €
    δεν ήταν εύκολο, αλλά θεέ μου
    Το όνομά μου είναι ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ
    Είναι ένας άνθρωπος της καρδιάς που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις του.
    Είναι ο άνθρωπος του λόγου του
    Και σας ευχαριστώ πολύ για το Θεό που το βάζετε στο δρόμο μου.
    Θα τον ευχαριστώ πάντα για τα πάντα.
    Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτόν.
    Για περισσότερες πληροφορίες
    Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email στη διεύθυνση: giorgosbak89@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε απευθείας με τον δανειστή: alainfestor1955@gmail.com
    Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο
    Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τους αδελφούς σας, τους φίλους σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΙΡΕΤΕ; ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?
    Παρέχουμε δάνεια για ιδιώτες: προσωπικό δάνειο για κατανάλωση, στεγαστικό δάνειο, εξαργύρωση πίστωσης, εξόφληση χρεών. για να συλλέξετε όλα τα χρέη σας σε μία πίστωση, φοιτητικό δάνειο, δάνειο για τη χρηματοδότηση της αγοράς του αυτοκινήτου σας.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ;
    Θα υποστηρίξουμε τη χρηματοδότηση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, χρηματοδοτούμε τα ταξιδιωτικά σας έργα, την εταιρεία σας ή ένα έργο για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;
    Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ. ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!
    μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακάτω:
    novaglobalfinances@gmail.com

    ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ
    Προσφέρουμε όλα τα είδη δανείων, τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια, ενοποίηση χρεών και πολλά άλλα σε πολύ λογικό επιτόκιο.

    Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES ακολουθεί μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
    Όνομα: Camilla Karlsen (Λειτουργός Κέντρου Δανείων)
    Διεύθυνση επικοινωνίας: novaglobalfinances@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και έπρεπε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης λεία εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου χρήματα και δεν θα ακούσετε ξανά από αυτούς που το έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς ασφάλεια, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.

    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου.
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, παρακαλώ πες του. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποβάλετε αίτηση για δάνειο με το NOVA GLOBAL FINANCE με επιτόκιο 3%.

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο κόστος για να αντιμετωπίσετε, ένα Δάνειο από τη NOVA GLOBAL FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

    Τα Nova Global Finances είναι ευέλικτα: μπορείτε να δανειστείτε έως και 10 εκατομμύρια ευρώ και με την κατάλληλη περίοδο αποπληρωμής από 1 έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων ενοποίησης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις με επιτόκιο 3%.

    Αυτό που παίρνεις:
     Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
     Ανταγωνιστικά επιτόκια
     Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
     Η δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου σας (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το κεφάλαιο του δανείου)
     Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
     Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη! Επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Nova Global Finances και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης, θα πρέπει να στείλουν ένα email στο (novaglobalfinances@gmail.com) Ή να επικοινωνήσουν με την Camilla Karlsen στο whatsApp: +31642117819 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν προϋποθέσεις.

    Camilla Karlsen
    Ανώτερος διευθυντής δανείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήμουν θύμα απάτης, αλλά όταν είδα μια δημοσίευση δανείου για μια γυναίκα με τρία παιδιά που πήρε δάνειο από το Della Taylor's Helper, έμεινα έκπληκτος. Εγκρίθηκα για το δάνειο στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 και έλαβα το δάνειο στις 9 Σεπτεμβρίου 2023. Αν βρεθείτε σε οικονομική κρίση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με αυτόν τον ιδιωτικό δανειστή που προσφέρει δάνεια με επιτόκιο 2% παγκοσμίως. Πάρτε ένα αξιόπιστο δάνειο από την Della Taylor και σταματήστε να χάνετε χρόνο με ψεύτικους δανειστές. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email: Dellastaylors@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη