allnews-epirus

Στην Κόνιτσα έγινε Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο



Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8.12.2019 στην Κόνιτσα το 2ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Μεταβολικά νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα», που διοργάνωσε η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».
Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Ενδοκρινολόγος – Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Κιόρτσης και ο Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής & Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας  - Πειραιά  κ.  Σταύρος Μπούσμπουλας.
Το συνέδριο διήρκεσε τρεις ημέρες 6-8/12/2019. Συμμετείχαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και περιέλαβε επιστημονικές παρουσιάσεις σε ποικίλα, ενδιαφέροντα θέματα.
Στην τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πολιτών, ενώ την εκδήλωση έναρξης πλαισίωσε ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας με παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Κόνιτσας.  
Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους διοργανωτές και συνέδρους. Ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον αξιόλογο συντοπίτη ιατρό - επιστήμονα κ. Σταύρο Μπούσμπουλα, που αποτελεί ψυχή του συνεδρίου και αγωνίζεται πάντα για τον τόπο μας.

                                                                 Από το γραφείο Δημάρχου

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη