allnews-epirus

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝΔΡΟ

Πάτρα: Στο ...πόδι κάτοκοι της Αρόης για την κοπή του δέντρου- Ζητούν την παρέμβαση των Οικολόγων Οι κάτοικοι λένε ότι δεν είναι  δυνατόν να μπει πριόνι

Ξεσηκώθηκαν στην Πάτρα αντιδρώντας στην κοπή ενός μεγάλου δένδρου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων για κοπή του μεγάλου δέντρου που βρίσκεται στην είσοδο της Αρόης, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση μεγάλης μερίδας κατοίκων της περιοχής που έχουν ήδη αποτανθεί στην ΟΙΚΙΠΑ και σε άλλους οικολογικούς συλλόγους προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.
Οι κάτοικοι λένε ότι δεν είναι  δυνατόν να μπει πριόνι σε ένα δέντρο που είναι τόσα πολλά χρόνια στην περιοχή και τονιζουν ότι πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Προειδοποιούν δε για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστούν.
Πρόκειται για ένα δέντρο που όπως έγραψε το thebest.gr μετράει πάρα πολά χρόνια ζωής και οι ρίζες του έχουν απλωθεί στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχει ανασηκωθεί το οδόστρωμα και στο ρεύμα ανόδου και στο ρεύμα καθόδου και να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς, ιδίως δε για τα δίκυκλα.
Σύμφωνα δε με τις μελέτες υπάρχει πρόβλημα απόκλισης που επηρρεάζει και τις παρακείμενες οικοδομές.
Για το θέμα υπάρχουν χρόνιες διαμαρτυρίες από το ΚΤΕΛ, από οδηγούς αλλά και από κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή η κοπή λόγω νομικού πλαισίου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη