allnews-epirus

19 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Επειδή παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις συνεδριακές θέσεις, το πρόγραμμα και την αγωνιστική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμαστε να υποστηρίξουμε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή του μετάλλαξη, στην οποία τον οδηγεί η ηγετική του ομάδα. Δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων και εκφράζουμε την διαθεσιμότητά μας για την οργάνωση των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων απέναντι στις ταξικές πολιτικές των μνημονίων και τη δικαίωση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Όχι πια στο όνομά μας !
Η πο­λι­τι­κή με­τα­τό­πι­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εκτός του χώρου της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς κατά τη διάρ­κεια της ανά­λη­ψης και άσκη­σης της κυ­βερ­νη­τι­κής εξου­σί­ας είναι μια στα­δια­κή δια­δι­κα­σία με πολ­λούς εν­διά­με­σους σταθ­μούς και ασφα­λώς όχι χωρίς αντι­στά­σεις. Ωστό­σο η ψή­φι­ση του Μνη­μο­νί­ου 3 από μια Κυ­βέρ­νη­ση, η οποία διεκ­δί­κη­σε τον χα­ρα­κτη­ρι­σμό «πρώτη φορά Αρι­στε­ρά», απο­τε­λεί ση­μείο κα­μπής και τομής για τη διά­ψευ­ση αυτού του χα­ρα­κτη­ρι­σμού.  
Μια κυ­βέρ­νη­ση, που υλο­ποιεί τον στραγ­γα­λι­σμό των ει­σο­δη­μά­των και της δια­πραγ­μα­τευ­τι­κής δύ­να­μης της ερ­γα­τι­κής τάξης και της με­γά­λης κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας, τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και την υπο­χώ­ρη­ση του κοι­νω­νι­κού κρά­τους, την εκ­ποί­η­ση του φυ­σι­κού πλού­του και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του πε­ρι­βάλ­λο­ντος, τη συ­νέ­χι­ση δη­λα­δή των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών, είναι, αντι­κει­με­νι­κά και ανε­ξάρ­τη­τα από τη ρη­το­ρι­κή της αλλά ακόμα και από τις προ­θέ­σεις ορι­σμέ­νων μελών της, μια κυ­βέρ­νη­ση στην υπηρε­σία του κε­φα­λαί­ου.
Αυτή η μεί­ζων πο­λι­τι­κή στρο­φή έχει συ­νο­δευ­τεί από την πα­ρα­βί­α­ση της δη­μο­κρα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας του κόμ­μα­τος και από τον σχε­δια­σμό και την εξαγ­γε­λία απο­φά­σε­ων από ένα στενό επι­τε­λείο ερή­μην των αρ­μό­διων κομ­μα­τι­κών ορ­γά­νων και των Ορ­γα­νώ­σε­ων. Επι­λέ­γο­ντας η ηγε­τι­κή ομάδα του κόμ­μα­τος τις αιφ­νι­δια­στι­κές εκλο­γές ως μέσο «νο­μι­μο­ποί­η­σης», ακυ­ρώ­νει ακόμη και τις συ­νε­δρια­κές δια­δι­κα­σί­ες (Έκτα­κτο Συ­νέ­δριο αντί Διαρ­κούς), τις οποί­ες υπο­τί­θε­ται ότι η ίδια πρό­τει­νε. Από την άποψη αυτή η άλλη με­γά­λη ακύ­ρω­ση αφορά στον χα­ρα­κτη­ρι­σμό «ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ των μελών». Επι­ση­μαί­νου­με ακόμη ότι το ίδιο τραυ­μα­τι­κό έλ­λειμ­μα δη­μο­κρα­τι­κής κομ­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας πα­ρα­τη­ρεί­ται και στα Γιάν­νε­να.   
Επει­δή πα­ρα­μέ­νου­με πι­στοί στις αρχές, τις συ­νε­δρια­κές θέ­σεις, το πρό­γραμ­μα και την αγω­νι­στι­κή δια­δρο­μή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αρ­νού­μα­στε να υπο­στη­ρί­ξου­με τον ση­με­ρι­νό ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στη μνη­μο­νια­κή του με­τάλ­λα­ξη, στην οποία τον οδη­γεί η ηγε­τι­κή του ομάδα. Δη­λώ­νου­με ότι απο­χω­ρού­με από τις Ορ­γα­νώ­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στο νομό Ιω­αν­νί­νων και εκ­φρά­ζου­με την δια­θε­σι­μό­τη­τά μας για την ορ­γά­νω­ση των κοι­νω­νι­κών και πο­λι­τι­κών αντι­στά­σε­ων απέ­να­ντι στις τα­ξι­κές πο­λι­τι­κές των μνη­μο­νί­ων και τη δι­καί­ω­ση του «ΟΧΙ» στο δη­μο­ψή­φι­σμα.
Γιάν­νε­να, 26 Αυ­γού­στου 2015
Βαγ­γέ­λης Γα­λά­νης
Γιώρ­γος Γιαν­νώ­ρος, ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
Νίκος Γκαϊ­ντές
Πέ­τρος Γο­δέ­βε­νος, ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
Κώ­στας Δη­μη­τρί­ου
Άρης Ζα­ρί­μπας
Λά­ζα­ρος Ζα­χα­ρά­κης
Βα­σί­λης Κί­τσιος
Αλέκα Μαν­τζού­τσου
Άλεξ Μπέ­γκα
Απο­στό­λης Μπι­δέ­ρης
Χρή­στος Μπου­κου­βά­λας
Καλ­λί­νι­κος Νι­κο­λα­κό­που­λος
Θάνος Οι­κο­νο­μί­δης
Στέ­φα­νος Πα­ντα­ζής
Γιάν­νης Πα­πα­δη­μη­τρί­ου, Γραμ­μα­τεία Τμ. Πε­ρι­βάλ­λο­ντος ΚΕ
Μπά­μπης Του­φί­δης, Γραμ­μα­τεία ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
Γιώρ­γος Φλώ­ρος
Βάσω Φλώ­ρου, Γραμ­μα­τεία ΝΕ Ιω­αν­νί­νων


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη