allnews-epirus

Μεγάλη επιτυχία της «Ναπολεοντίας» στα «Μερκούρια 2015»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ναπολεοντία» στα «Μερκούρεια 2015» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.  Στον καλλιτεχνικό … στίβο όπου κάθε χρόνο συναντώνται τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και οι κρατικές σκηνές, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συμμετείχε με το έργο  του Αντρέα Στάικου.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, «Μάνος Κατράκης», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλήδης και η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου. Η κ. Βακαλοπούλου στο σύντομο μήνυμα της προς το κοινό της Μακεδονίας, πρόβαλε τη δουλειά που γίνεται στο Δήμο Ιωαννιτών στον τομέα του θεάτρου και του πολιτισμού, καθώς και τη διεκδίκηση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την ανάληψη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού για το 2021.   
Η «Ναπολεοντία», το ειρωνικό ιλαρόδραμα που παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΙ. , έχει ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία παραστάσεων στα Γιάννενα, την Ήπειρο και πόλεις της ελλαδικής περιφέρειας, ενώ η περιοδεία συνεχίζεται μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Ένα έργο που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο του 1835 και στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, φαντάζει και σήμερα επίκαιρο, περιγράφοντας μέσα από κωμικές και συγκινησιακές καταστάσεις το θέμα της πολιτιστικής αλλοτρίωσης μέσω της πρόσληψης ξένων ηθών.
Στο φινάλε βέβαια, η «Ναπολεοντία» στέλνει αισιόδοξο μήνυμα, αφού αναδεικνύει την … ελληνική ανθεκτικότητα. Ο Βαυαρός εισβολέας ηττάται και ο απόμαχος αγωνιστής επαναφέρει τη γνήσια και μοναδική αλήθεια τούτης της γης, ευχή και ελπίδα: «ο ξένος κάποια στιγμή θα φύγει, το θυμάρι θα μείνει».



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη