allnews-epirus

ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΙΣΧΥΡΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Μόνο καταστροφή άφησε στο διάβα της η σφοδρή χαλαζόπτωση που σάρωσε το απόγευμα τα Γιάννινα και συνεχίζει με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές του νομού. Οπωροκηπευτικά, αμπελώνες, καλλωπιστικά φυτά κι οτιδήποτε ήταν εκτεθειμένο στη μανία του χαλαζιού καταστράφηκε, ενώ απο ισχυρο άνεμο έσπασαν δένδρα, προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες, κ.λ.π. 

Το χαλάζι, ήταν μεγάλο και έπεφτε με σφοδρότητα καταστρέφοντας οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του, συνοδεύονταν δε απο ισχυρούς ανέμους.
Στο παλιό Χατζηκώστα απο την καταιγίδα έσπασε ένας μεγάλος πλάτανος και τα κλωνάρια του προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επίσης τα κλωνάρια έκοψαν και καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα στην περιοχή.

ΚΑΙ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.
   Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε "βουτιά" τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη