allnews-epirus

Στα Γιάννινα ξεκινάει αύριο ιατρικό συνέδριο για τα αγγειακά νοσήματα


Από αύριο Πέμπτη 26 έως το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, τα Γιάννινα θα φιλοξενήσουν Ιατρικό Συνέδριο, με θέμα την εκπαίδευση και τη διαρκή ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο «Leading Innovative Vascular Education – LIVE 2016».Το ετήσιο διεθνούς εμβέλειας συνέδριο, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (ΙΑΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και το Stony Brook Medical Center των Η.Π.Α. , θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Du Lac».Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Αγγειοχειρουργικής αλλά και εν γένει των αγγειακών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ό,τι νεότερο στη διάγνωση και θεραπεία.
Ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιλτιάδης Ματσάγκας, σε δηλώσεις του επεσήμανε οτι αναμένεται έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και ξένων ιατρών που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands-on workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς. Ειδικότερα, έχουν προσκληθεί 40 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη και την Αμερική και περισσότεροι από 60 Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.Σύμφωνα με τον κ. Ματσάγκα «Φέτος, θα συζητηθούν ιδιαίτερα θέματα γύρω από την ανευρυσματική νόσο της αορτής, καινούργια μοσχεύματα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί και τα οποία δίνουν σημαντικές καινοτομίες στο χώρο, στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της αορτής. Επίσης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε πάνω σε θέματα της φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου. Για το σκοπό αυτό, θα είναι μαζί μας ένας συμπατριώτης μας που διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον Καναδά, ο James Douketis, ο οποίος είναι ένας από τους ηγέτες παγκοσμίως, πάνω στο θέμα".
Το συνέδριο, για πρώτη φορά θα συνδυαστεί με μία διοργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είπε ο κ. Ματσάγκας, «παντρεύοντας» το συνεδριακό με τον αθλητικό τουρισμό.
Αυτός είναι ένας από τους στόχους του αγώνα «LIVE Lake Run» με διεθνή συμμετοχή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7 το πρωί.Η συγκεκριμένη διοργάνωση, διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη, αθλητικού τύπου, καθώς γιατροί διεθνούς φήμης, θα τρέξουν σε μια μαγευτική διαδρομή 6 χιλιομέτρων, μαζί με αθλητές, αλλά και πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα του υγιούς τρόπου ζωής, μέσα από την άθληση.Παράλληλα, θα προωθήσουν την αναγκαιότητα προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό λιμναίο οικοσύστημα.Ως σημείο εκκίνησης, έχει οριστεί η Ακτή Μιαούλη.Η διοργάνωση «LIVE Lake Run», τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη