allnews-epirus

Αλλες δύο πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα λόγω των ανέμων προς τα Γιάννινα


Οι πλάγιοι ριπαίοι άνεμοι που στην περιοχή του αεροδρομίου φθάνουν τους 25 κόμβους, οδήγησαν και σήμερα στην ακύρωση των πτήσεων απο την Αθήνα προς τα Γιάννινα και αντίστροφα.Η πρώτη πτήση είχε αναχώρηση απο το "Ελ. Βενιζέλος" στις 10 το πρωϊ και η δεύτερη στις 12.46 το μεσημέρι. Με ερωτηματικά είναι και η τρίτη πτήση στις 20.15 το βράδυ.
Έτσι συνολικά χθες και σήμερα ακυρώθηκαν 4 πτήσεις ανά διαδρομή (συνολικά 8 πτήσεις), αφήνοντας στα "κρύα του λουτρού" περι τους 600 επιβάτες.
Το πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί αν η Aegean είχε διαθέσιμα Αιρμπάς Α-320, που συχνά δρομολογεί προς Γιάννινα κυρίως τον χειμώνα και δεν έχουν πρόβλημα στην προσγείωση με αυτούς τους ανέμους.
Τα ελικοφόρα όμως Q-400 της Olympic, δεν μπορούν να προσγειωθούν με τους ανέμους που απο χθες πνέουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, γιατί είναι πλάγιοι ριπαίοι και ξαφνικά ενισχύονται. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ενώ το αεροπλάνο είναι στην διαδικασία της προσγείωσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.
Η Aegen από την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν, έχει δρομολογημένα όλα τα Αιρμπάς και δεν έχει ούτε ένα διαθέσιμο για να το δρομολογήσει προς Γιάννινα. 
Μόνη λύση λοιπόν, να σταματήσει η "πολιορκία" του αεροδρομίου Ιωαννίνων απο τους ανέμους, για να αποκατασταθούν τα δρομολόγια...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη