allnews-epirus

Οι ισχυροί πλάγιοι άνεμοι ματαίωσαν της σημερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση απο αυτή να ταξιδεύεις  με το αεροπλάνο απο την Αθήνα προς τα Γιάννινα, να φθάνεις πάνω απο το σπίτι σου και ξαφνικά να ακούς τη φωνή του πιλότου να ενημερώνει τους επιβάτες, οτι λόγω ισχυρών ανέμων, η προσγείωση είναι αδύνατη και "...επιστρέφουμε στο...Ελ Βενιζέλος". Τρεις φορές ήμουν μεταξύ των επιβατών σε τέτοιες περιπτώσεις, κι αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση αυτών που ήταν σήμερα στις πτήσεις των Ιωαννίνων, όπου τα αεροπλάνα έφθασαν πάνω απο τα Γιάννινα, έκαναν 2-3 στροφές κι επέστρεψαν στην Αθήνα. Μερικοί μάλιστα ήταν στην πρωϊνή και απογευματινή πτήση, οπότε διπλή η απογοήτευση.
Έχω όμως και παραδείγματα απογοήτευσης, να περιμένω στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να βλέπω το αεροπλάνο έτοιμο να προσγειωθεί και ξαφνικά να παίρνει ύψος και να επιστρέφει Αθήνα.
Οι ισχυροί ριπιαίοι πλάγιοι άνεμοι σαν τους σημερινούς στα Γιάννινα, ακυρώνουν εκατοντάδες πτήσεις κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε ελικοφόρα αεροπλάνα. ίσως λοιπόν σήμερα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το...αεροδρόμιο Ιωαννίνων για τις ακυρώσεις, αφού σωστά οι πιλότοι εκτιμώντας προσεκτικά τις καιρικές συνθήκες, προτίμησαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, απο το να δεχτούν στην προσγείωση εάν πλάγιο ισχυρό άνεμο που θα τους έστελνε στο...Πέραμα. 
Μακάρι αύριο οι άνεμοι να εξασθενήσουν και η Aegean να δρομολογήσει Αιρμπας που είναι μεγαλύτερα αεροπλάνα με ισχυρές τουρμπίνες, για να εξυπηρετήσει όλους τους επιβάτες της.
 Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη