allnews-epirus

Κέρκυρα: Εντατικοποίηση των ελέγχων από το Λιμενικό Σώμα, για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων


Την εντατικοποίηση των ελέγχων, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σε ξηρά και θάλασσα, πραγματοποιεί η Λιμενική Υπηρεσία Κέρκυρας προκειμένου να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων, καθώς και την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
   «Η υπηρεσία μας έχει αυξήσει τους ελέγχους, χωρίς να σημειωθούν μέχρι σήμερα ιδιαίτερα προβλήματα. Γίνεται μία ιδιαίτερη προσπάθεια και η κατάσταση μέχρι τώρα είναι ελεγχόμενη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Κέρκυρας Σπυρίδων Κοντομάρης. 
   Την ίδια ώρα η λιμενική Αρχή Κέρκυρας διατηρεί στενή συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές της Ιταλία και της Αλβανίας σε θέματα έρευνας, διάσωσης, αλλά και διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών ουσιών.
   «Οι συνεργασία μας με τις λιμενικές Αρχές των όμορων χωρών είναι άριστη, ενώ άμεσα επιλύουμε από κοινού θέματα τα οποία προκύπτουν, καθώς η εγκληματικότητα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία αυξητική τάση» αναφέρει ο κ. Κοντομάρης.
   Την ίδια ώρα, σε καθημερινή βάση εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα ημερόπλοια, που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες, αλλά και στα ενοικιαζόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη, με το λιμενικό σώμα να βρίσκεται επί ποδός.
   Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη, προσάραξαν σε βραχώδη και αμμώδη αβαθή σε θαλάσσιες περιοχές περιμετρικά της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το ιστιοπλοϊκό σκάφος "NORA SECONDA", σημαίας Ιταλίας, με δεκαπέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προσάραξε σε βραχώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Σέρπας της Κέρκυρας, ενώ την Κυριακή το ιστιολπλοϊκό "GYPSY ROSE", σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή "Αλυκές " της Λευκίμμης Κέρκυρας. Όλοι οι επιβαίνοντες, με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος μετεπιβιβάστηκαν σε παραπλέοντα σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη