allnews-epirus

ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Δήλωναν πανέτοιμοι για την επιτυχή αντιμετώπιση της χιονόπτωσης, αλλά όταν αυτή ήλθε, αποδείχτηκε οτι συνέβαινε το εντελώς αντίθετο. Κι αν σήμερα οι Γιαννιώτες χάρηκαν το χιόνι, αδιαφορώντας εν μέρει για τα προβλήματα που υπήρχαν, αν σταματήσει η χιονόπτωση κι έλθει παγετός, η πόλη θα παραλύσει εντελώς. Ίσως μια βροχή αποβεί σωτήρια...
Ούτε κάν προς τα νοσοκομεία δεν υπήρχε συγκοινωνία σήμερα, κι όχι για συγγενείς ή επισκέπτες ασθενών, αλλά και για εργαζόμενους, γιατρούς κ.λ.π. Το μεσημέρι γιατρός πήγαινε προς το Χατζηκώστα με τα πόδια και στη Μ. Αλεξάνδρου, σταμάτησε το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής, που τον μετέφερε μέχρι εκεί. Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση...
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μπροστά στην άρνηση του Αστικού ΚΤΕΛ να εκτελέσει δρομολόγια, μίσθωσε ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία που είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες και κινούνται απο διάφορες περιοχές της πόλης προς το νοσοκομείο, μεταφέροντας τους εργαζόμενους.
Ο Δήμος εμφανίσθηκε εντελώς απροετοίμαστος ή δεν μπόρεσε με επιτυχία να χειριστεί το πρόβλημα και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είχαν μείνει χωρίς αποχιονισμό.
Απροετοίμαστο αποδείχθηκε και το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που κανένα λεωφορείο του δεν κινήθηκε, γιατί κανένα δεν είχε αλυσίδες!!! Αν είναι δυνατόν να διακόπτεται η συγκοινωνία μιας πόλης, γιατί τα λεωφορεία δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες!!!!Μετά το μεσημέρι βρέθηκαν αλυσίδες για 2-3 λεωφορεία, που φυσικά πουθενά δεν κάλυψαν την παραμικρή ανάγκη μετακίνησης των πολιτών, πόσο μάλλον που και τα περισσότερα ταξί είχαν σταματήσει να δουλεύουν. Μόνο ΙΧ με αλυσίδες κινούνταν σε μερικούς κεντρικούς δρόμους...
-Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν εκτέλεσε κανένα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσ/ νίκη κ.λ.π.προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους ταξιδιώτες, πόσο μάλλον που δεν γίνονταν και πτήσεις αεροσκαφών. 
-Όλοι οι κάθετοι κατηφορικοί δρόμοι απο το δασύλλιο προς την Μ. Αλεξάνδρου, Σπ. Λάμπρου κ.λ.π αποκλείστηκαν ενώ την ίδια τύχη έχουν και όλοι οι μικροί δρόμοι της πόλης. Αν αυτοί οι δρόμοι παγώσουν, κανένας πεζός δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί.Φυσικά ούτε σκέψη για αυτοκίνητα...Σε αυτούς τους επικίνδυνους δρόμους, παλιότερα προληπτικά τοποθετούσε ο Δήμος σακιά με αλάτι και οι περίοικοι το διασκόρπιζαν για να μπορούν να κινούνται...
-Σε αντίθεση με τξην αποτυχία του Δήμου στο να διατηρήσει ανοικτούς τους κεντρικούς έστω δρόμους της πόλης, τα συνεργεία αποχιονισμού της Περιφέρειας, δούλεψαν στις περιοχές τους με καλύτερο συντονισμό και με επιτυχία, επιλύοντας γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλη την Ήπειρο.
Τι θα γίνει στη συνέχεια? 
ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

"Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση που φυσικά συνεχίζεται κι αυτό γιατί - όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Νάστος τέτοιας έντασης και διάρκειας κακοκαιρία με χιονόπτωση, είχε πάνω από μία δεκαετία να «χτυπήσει» ειδικά την πόλη των Ιωαννίνων.
«Το μεγάλο πρόβλημα ήταν όχι μόνο ο όγκος του χιονιού, αλλά η αμείωτη διάρκεια της χιονόπτωση. Για πολλές ώρες  δεν σταμάτησε να χιονίζει κι αυτό σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε να περνάμε για τον αποχιονισμό δύο και τρεις φορές στους ίδιους δρόμους, δίνοντας βαρύτητα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες», όπως είπε.
Ο κ. Νάστος ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες, γιατί – όπως είπε- έχοντας δοθεί αναγκαστικά προτεραιότητα σε κεντρικούς άξονες της πόλης και στους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και Δημοτικά Διαμερίσματα, ήταν αδύνατο να καθαριστούν άμεσα δευτερεύοντες δρόμοι. Η προσπάθεια αποχιονισμού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση....

ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΑΤΙ?

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρακαλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν συμπεριφορές που επιβάλουν οι δυσμενέστατες  καιρικές συνθήκες. Δηλαδή να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματα τους, εκτός κι αν υπάρχει ανάγκη. Να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται πεζή, γιατί εξαιτίας του παγετού, δρόμοι και πεζοδρόμια «κρύβουν» παγίδες πάγου.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει πως το τηλέφωνο ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας στο οποίο μπορούνε να απευθύνονται είναι το 2651 0 31448.
Επίσης υπάρχει επάρκεια αλατιού στο εργοτάξιο του Δήμου και εκτός από τις ρίψεις που κάνει συνεχώς ο Δήμος με τα μηχανήματα του στους δρόμους, μπορούν από το εργοτάξιο να προμηθευτούνε αλάτι και όσοι πολίτες το επιθυμούν. 
 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν και αύριο Πέμπτη 12/1/2017, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με τους διευθυντές της Εκπαίδευσης, όπου ελήφθησαν υπόψη και οι επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Κλειστά  και την Πέμπτη τα σχολεία στο  Δήμο Ζίτσας
  
Με απόφαση του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου τα σχολεία στο Δήμο θα παραμείνουν και την Πέμπτη (12/01/2017)  κλειστά. Συγκεκριμένα, λόγω των  έντονων καιρικών φαινόμενων (χιονόπτωση και παγετός) των τελευταίων ημερών  αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και η διακοπή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών σε όλο το Δήμο Ζίτσας, για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών.

 Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Δωδώνης

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται από το πρωί ο αποχιονισμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δωδώνης. Ο αποχιονισμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων.
Σημειώνεται ότι η χιονόπτωση ήταν έντονη. Έτσι, κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, υπήρξαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου, που χρειάστηκε να επαναληφθεί ο αποχιονισμός ώστε να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων.
Η κίνηση σε όλη την έκταση του Δήμου γίνεται με αλυσίδες.
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τα σχολεία αύριο Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά. 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη