allnews-epirus

Την Ηγουμενίτσα είχε προορισμό η 22χρονη τζιχαντίστρια που συνελήφθη εν πλώ...


Στην Ηγουμενίτσα έρχονταν με το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι - Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα, η 22χρονη Βελγίδα καταζητούμενη στην Ευρώπη για εμπλοκή της σε τρομοκρατική οργάνωση τζιχαντιστών. Απο τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για Μαροκινής καταγωγής τζιχαντίστρια, εναντίον της οποίας υπήρχε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Η 22χρονη είχε επιβιβαστεί σε πλοίο της Super Fast απο το Μπάρι και ήδη ταξίδευε, όταν οι Ιταλικές Λιμενικές Αρχές εξετάζοντας τα στοιχεία των επιβατών, αντιλήφθηκαν οτι είχε περάσει απαρατήρητη απο τους ελέγχους η καταζητούμενη 22χρονη. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κερκύρας και Ηγουμενίτσας και ταυτόχρονα ο πλοίαρχος του πλοίου που έθεσε υπο διακριτική παρακολούθηση την νεαρή γυναίκα, απο τον φόβο μήπως είχε σχεδιαστεί κάποιο κτύπημα στο πλίο. 
Φθάνοντας το πλοίο στην Κέρκυρα, αποφασίστηκε να σταματήσει εκεί το ταξίδι της και οι Λιμενικοί χθες το βράδυ, ανέβηκαν σε αυτό συλλαμβάνοντας την 22χρονη. 
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, πιθανότερη εκδοχή είναι η νεαρή, φθάνοντας στην Ηγουμενίτσα, να συνέχιζε το ταξίδι της προς την Τουρκία, προκειμένου να διαφύγει απο την Ευρώπη, όπου γνώριζε οτι την αναζητούν παντού και έχει εκδοθεί σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για εμπλοκή της σε τρομοκρατική ενέργεια. 
Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Στον εισαγγελέα Εφετών της Κέρκυρας θα οδηγηθεί η 22χρονη Βελγίδα υπήκοος, μαροκινής καταγωγής, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ από άνδρες του Λιμενικού μέσα στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι- Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα.
Η 22χρονη συνελήφθη έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν από τις ιταλικές Αρχές, καθώς σε βάρος της έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές Αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η συληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει τη διαδικασία για την έκδοσή της στο Βέλγιο.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη