allnews-epirus

Ένα νέο ταξίδι από την «Έκφραση» στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου!



Θεατρικά εργαστήρια  για παιδιά, εφήβους, ενήλικες

Το φθινόπωρο έφτασε και η «Έκφραση» βάζει μπροστά για τη νέα σεζόν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με το Θέατρο να βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο! Το φετινό «μενού» περιλαμβάνει Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά, Εργαστήρια Θεάτρου για εφήβους και ενήλικες, σεμινάρια θεάτρου κι ένα ετήσιο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού! Καλούνται λοιπόν οι Γιαννιώτες, μικροί και μεγάλοι, να… επιβιβαστούν στο «τρένο» της Έκφρασης για να κάνουν μαζί της ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο τη τέχνης του Θεάτρου!
Πιο αναλυτικά, για την καινούρια χειμερινή περίοδο θα λειτουργήσουν στην Έκφραση τα εξής τμήματα:
*Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2,5 έως 5,5 ετών) και για μαθητές Δημοτικού (από 6 έως 12 ετών). Και αυτή τη χρονιά θα παίξουμε, θα ψυχαγωγηθούμε, θα πειραματιστούμε με τεχνικές και ερεθίσματα του θεατρικού παιχνιδιού, θα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργική ικανότητα και την αισθητική τους, να εκφράσουν την έμπνευσή τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της επικοινωνίας και της ομαδικής συνεργασίας. Τα Εργαστήρια θα γίνονται φέτος στη νέα ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Έκφρασης δίπλα στο Θέατρό της!
* Εργαστήρι Θεάτρου για εφήβους. Η περίοδος της εφηβείας είναι η καλύτερη εποχή για να αναπτύξει κανείς την καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού του, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ζωής του. Αυτή την αποστολή καλείται να εκπληρώσει το Εργαστήρι Θεάτρου που διοργανώνει η Έκφραση! Στόχος της να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη μαγεία του Θεάτρου και να τους δείξει πώς μπορούν να διοχετεύσουν δημιουργικά την ενέργεια και τις εκφραστικές ανησυχίες τους!
 
*Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες. To Θέατρο είναι μια τέχνη που αφορά όλες τις ηλικίες! Σε όσους λοιπόν ενήλικες αγαπούν το «σανίδι», αλλά το έβλεπαν πάντα από… μακριά, η Έκφραση δίνει φέτος την ευκαιρία να το πατήσουν! Στο Εργαστήρι θα διδαχθούν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για τη μαγική αυτή τέχνη και θα τους δοθεί η ευκαιρία να τη γνωρίσουν σε κάθε της διάσταση, ανοίγοντας ένα δρόμο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικότητας!

* Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες. Μέσω διδασκαλίας βιωματικού χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού στην εκπαίδευση και τη ζωή γενικότερα, να καταρτιστούν στις τεχνικές και τις δράσεις του, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους ως εμψυχωτές – παιδαγωγοί! Απώτερος στόχος του Σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να καταστούν ικανοί να χρησιμοποιήσουν το Θεατρικό Παιχνίδι ως εκπαιδευτικό «εργαλείο» στη δουλειά ή στην καθημερινότητά τους.
***
Πληροφορίες και εγγραφές στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) και στα τηλέφωνα: 26515 54505, 6978047081, 6979139705, ώρες 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00. E-mail: ekfrasinet@gmail.com.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη