allnews-epirus

Πάτρα: Εκδήλωση για το βιβλίο του Ηπειρώτη Σωτήρη Λ. Δημητρίου, «Μείναμε εμείς…!»


Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στις 20.00 στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» στην οδό Μουρούζη πλησίον της Καρόλου, στην Πάτρα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ηπειρώτη στην καταγωγή συγγραφέα Σωτήρη Λ. Δημητρίου «Μείναμε εμείς…!».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού συλλόγου της Πάτρας Κώστας Τσίρης και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Τρίγγος και Παντελής Λιάκος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο Κώστας Τρίγγος και η Μαντώ Κάτσιου, η οποία και θα συντονίσει την εκδήλωση. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κέρασμα τσίπουρου.
Με γλαφυρή πένα και με το ολοζώντανο γλωσσικό ιδίωμα που χρησιμοποιεί, ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου μας μεταφέρει στην καθημερινότητα των Κουσοβιτσιωτών, αλλά ταυτόχρονα μας προσφέρει μια πολύχρωμη τοιχογραφία των ιστορικών γεγονότων, μιας από τις λιγότερο ιστορημένες εποχές του θεσπρωτικού αυτού χώρου, όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Πηλείδης.
Στο βιβλίο ιστορούνται οι μάλλον άγνωστες και σκοτεινές σελίδες της Θεσπρωτίας: η εποχή της τουρκοκρατίας, με τα πρώτα σκιρτήματα της εθνικής αφύπνισης, αλλά και οι πιο πρόσφατες με την αντίσταση ενάντια στη ναζιστική κατοχή και την αλβανοτσάμικη βαρβαρότητα. Συνυφαίνει αρμονικά τη μυθοπλασία με τα ιστορικά γεγονότα.
Μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο ηρωισμού και ανθρώπινων αδυναμιών, σκληρότητας, αλλά και γενναιότητας και αξιοπρέπειας, αναπλάθοντας τον αγώνα επιβίωσης των προγόνων της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη