allnews-epirus

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Γιώργος Καμίνης η καλύτερη επιλογή...


Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου οι πολίτες του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς στην πατρίδα μας. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για να επανέλθει η Πολιτική στο προσκήνιο και να αρχίσει η κοινωνία να στέκεται όρθια.
Κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης η σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας έβαλε τη δική της σφραγίδα. Οι μεγάλες επιλογές όπως η εθνική συμφιλίωση, η οικοδόμηση του κράτους πρόνοιας, η αναβάθμιση των θεσμών όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάργηση των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο, η δημιουργία Ανεξαρτήτων Αρχών και η Διαύγεια στις δημόσιες υποθέσεις, η ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είναι τα μεγάλα επιτεύγματα της περιόδου. Προφανώς λάθη και παραλείψεις σε επιμέρους τομείς αλλά και πρακτικές προσώπων στιγμάτισαν την συνολική εικόνα. Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος ωστόσο απέδειξε ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία πάλι μπροστά.
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δοκιμάζεται σκληρά. Αποτέλεσμα κυρίως της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της πενταετίας 2004-2009 η κρίση έγινε αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας από Δεξιά(!) και από Αριστερά με τα γνωστά αποτελέσματα. Ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, παρά τις όποιες αδυναμίες του, στάθηκε υπεύθυνα με κριτήριο την επιβίωση της χώρας και όχι το μικροκομματικό του συμφέρον.
Την ερχόμενη Κυριακή ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος ξεπερνά τον κατακερματισμό του και αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι στη χώρα και στις νέες γενιές. Ο μικρός δικομματισμός που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια με πρωταγωνιστές αυτούς που «είχαν αυταπάτες» δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί να σταθεί πάλι όρθια. Όπως το 1910 με τον Ελ. Βενιζέλο, όπως το 1981 με το Ανδρέα Παπανδρέου. Οι δημοκρατικοί πολίτες, παρά τις όποιες πικρίες και απογοητεύσεις, έχουν την δυνατότητα με τη μαζική τους συμμετοχή να σηματοδοτήσουν τη νέα πορεία που χρειάζεται όσο ποτέ η χώρα.
Εμείς, πολίτες με κοινή πολιτική καταγωγή αλλά και με διαφορετικές προσωπικές πορείες, καλούμε σε δημοκρατική πανστρατιά για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του προοδευτικού χώρου. Τιμώντας όλους τους υποψήφιους δηλώνουμε την υποστήριξή μας στον Γιώργο Καμίνη, , θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την ενότητα και την ανανέωση του χώρου. Η θητεία του ως Συνηγόρου του Πολίτη και Δημάρχου της Αθήνας εγγυάται ένα ελπιδοφόρο μέλλον τόσο για την Κεντροαριστερά όσο και για τη χώρα μας.

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη