allnews-epirus

ΗΑΕ: Η Indigo Partners προχώρησε στην παραγγελία 430 αεροσκαφών της Airbus


Ο επενδυτής και πρωτοπόρος της αεροπορίας Μπιλ Φράνκε προχώρησε σήμερα στην παραγγελία 430 αεροσκαφών A320neo της Airbus, με την αξία τους να φθάνει τα 49,5 δισεκ. δολάρια.
Ο 80χρονος Φράνκε υπέγραψε την προκαταρκτική συμφωνία για την παραγγελία στην Αεροπορική Έκθεση του Ντουμπάι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες στην αεροπορική βιομηχανία και ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών που πωλούνται από την Airbus σε μία μόνο παραγγελία.
Βάσει της συμφωνίας, τα αεροσκάφη θα παραδοθούν σε τέσσερις αεροπορικές εταιρίες στις οποίες έχει ποσοστά η επενδυτική εταιρία του Φράνκε Indigo Partners: την αμερικανική Frontier Airlines, τη μεξικανική Volaris, τη χιλιανή JetSmart και την ουγγρική Wizz. Η Airbus ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί πριν τα τέλη του έτους.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 273 A320neo και 157 από τα ελαφρώς μεγαλύτερα A321neo. Και οι δύο τύποι αεροσκαφών ενσωματώνουν τεχνολογικές βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, κυρίως όμως έχουν εξελιχθεί ώστε να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες καυσίμων, παράγοντας που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος στις σύγχρονες αεροπορικές μεταφορές όπου η οικονομία και η περικοπή λειτουργικού κόστους αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη